До відома землевласників та землекористувачів!

Дата: 26.02.2024 16:17
Кількість переглядів: 108

До відома землевласників та землекористувачів!


   Виконавчий комітет Стеблівської селищної ради інформує про те, що відповідно до п.п. 14.1.147 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року Nº 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі - ПКУ) плата за землю - це обовʼязковий платіж у складі податку на майно, що справляється у формі земельного податку або орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності.
   Земельний податок - обовʼязковий платіж, що справляється з власників земельних ділянок та земельних часток (паїв), а також постійних землекористувачів (п.п. 14.1.72 п. 14.1 ст. 14 ПКУ).

  Власники земельних ділянок - це юридичні та фізичні особи (резиденти і нерезиденти), які відповідно до закону набули права власності на землю в Україні, а також територіальні громади та держава щодо земель комунальної та державної власності відповідно (п.п. 14.1.34 п. 14.1 ст. 14 ПКУ)
   Згідно з п.п. 14.1.73 п. 14.1 ст. 14 ПКУ землекористувачі - це юридичні та фізичні особи (резиденти і нерезиденти), які користуються земельними ділянками
державної тa комунальної власності:
    - на праві постійного користування;
     - на умовах оренди.
   Підпунктом 269.1.1 п. 269.1 ст. 269 ПКУ встановлено, що платниками плати за землю є, зокрема, платники земельного податку:
     - власники земельних ділянок, земельних часток (паїв);
   -землекористувачі, яким відповідно до закону надані у користування земельні ділянки державної та комунальної власності на правах постійного користування.

   Одночасно зауважуємо, що Законом України від 28 грудня 2014 року Nº 76 «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» виключено абзац пʼятий частини другої ст. 2 «Визначення категорій зон радіоактивно забруднених територій» Закону України від 27 лютого 1991 року Nº 791a-XII «Про правовий режим території, що зазнала радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи», яким виключено зону посиленого радіоекологічного контролю (4 зона). Тобто пільги щодо сплати земельного податку фізичним особам, які віднесені до осіб категорії 4, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, не надаються.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь