Про комітет забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших мало мобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури

Дата: 18.03.2023 15:01
Кількість переглядів: 56

Блог компании » Доступність інвалідам та іншим маломобільним групам  населення до закладів надання медичних послуг, в тому числі клінік.

СТЕБЛІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

 

   17.03.2023 року                                                                                         2

Про комітет забезпечення доступності осіб

з інвалідністю та інших мало мобільних груп

населення до об’єктів соціальної та

інженерно-транспортної інфраструктури

 

 

Відповідно Закону України ,,Про місцеве самоврядування в Україні, Указу Президента України від 18.02.2007р. №1228/2007 ,,Про додаткові невідкладні заходи щодо створення сприятливих умов для осіб з обмеженими фізичними можливостями, Типового положення про комітети забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно - транспортної інфраструктури, затвердженого наказом Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України, Міністерства праці та соціальної політики України від 08.09.2006 р. №300/339 та враховуючи соціальну значимість вирішення проблеми щодо створення безперешкодного доступу осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до обєктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури, виконавчий комітет селищної ради 

В И Р І Ш И В:

  1. Створити комітет забезпечення доступності осіб з інвалідністю  та інших маломобільних груп населення до об'єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури при виконавчому комітеті Стеблівської селищної ради.

 

2. Затвердити склад комітету забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об'єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури при виконавчому комітеті Стеблівської селищної ради (Додаток 1).

3. Затвердити Положення про комітет забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об'єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури при виконавчому комітеті Стеблівської селищної ради (Додаток 2).

 

  1. Контроль за виконанням даного рішення покласти на  заступника селищного голови Баб'яка О.А.

 

 

 

Селищний голова                                                             О.ДАНІЛЬЧЕНКО

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток 1

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішенням виконавчого комітету

Стеблівської селищної ради

від 17.03. 2023 року  № 2

 

Склад

комітету забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об'єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури при виконавчому комітеті Стеблівської селищної ради

 

Баб'як Олександр Анатолійович

заступник селищного голови,

голова комітету

 

Хруленко Олександр Миколайович

інвалід війни

 

заступник голови комітету 

(за згодою)

 

Назаренко Марія Миколаївна

спеціаліст відділу соціально-економічного розвитку,

секретар комітету

 

Члени комітету

 

Бойко Лідія Миколаївна

 

 

Дворкова Ольга Павлівна

          староста Сидорівського

           старостинського округу

 

 В.о. начальника відділу соціального  

      захисту населення, сім’ї та праці

 

Дорошенко Володимир Петрович

учасник ліквідації аварії на ЧАЕС

(за згодою)

 

Кравченко Валентина Петрівна

 

 

Лисенко Іван Миколайович

         староста Дацьківського

         старостинського округу

      

учасник ліквідації аварії на ЧАЕС

                     (за згодою)

 

Міщенко Ігор Вікторович

 

 

Міщенко Ольга Степанівна

 

        особа з інвалідністю загального захворювання (за згодою) 

 

       особа з інвалідністю загального захворювання (за згодою)

 

 

Щербина Володимир Миколайович

        староста Шендерівського

         старостинського округу

 

 

 

 

Секретар                                                                                Т.ЛОГВИНЕНКО

                                                                 

                                                                   

                                                                   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                    Додаток 2

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішенням виконавчого комітету

Стеблівської селищної ради

від 17.03.2023 року  № 2

 

 

Положення

про комітет забезпечення доступності осіб з інвалідністю  та інших

маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-

транспортної інфраструктури при виконавчому комітеті Стеблівської селищної ради

 

1. Комітет забезпечення доступності осіб з інвалідністю  та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури при виконавчому комітеті Стеблівської селищної ради ( далі - комітет доступності) є консультативно-дорадчим органом, який утворюється при виконавчому комітеті Стеблівської селищної ради з метою координації роботи, пов’язаної зі створенням на території населених пунктів Стеблівської селищної територіальної громади особам з інвалідністю та іншим маломобільним групам населення ( далі – маломобільні групи населення), безперешкодного доступу до об’єктів соціальної інфраструктури (житла, громадських та виробничих будівель і споруд, у тому числі спортивного призначення, місць відпочинку, культурно-видовищних та інших установ і закладів) і користування дорожньо-тротуарною мережею, транспортом, засобами зв’язку та інформації.

2. Комітет доступності у своїй діяльності керується Конституцією та законами України, актами Президента України і Кабінету Міністрів України, центральних та місцевих органів виконавчої влади, в тому числі Порядком проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики ( затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 15 жовтня 2004 року №1378), а також цим Положенням.

3.Основними завданнями комітету доступності є:

- забезпечення та здійснення громадського контролю щодо відповідності житла, громадських та виробничих будівель і споруд, у тому числі спортивного призначення, місць відпочинку, культурно-видовищних та інших установ і закладів, дорожньо-тротуарної мережі, транспорту, засобів зв’язку та інформації, території населених пунктів вимогах чинних будівельних норм;

- підготовка пропозицій підприємствам, установам, організаціям з питань створення для маломобільних груп населення безперешкодного доступу до житла, громадських і виробничих будинків, а також інших будівель та споруд, у тому числі спортивного призначення, місць відпочинку, культурно-видовищних та інших установ і закладів, і користування дорожньо-тротуарною мережею, транспортом, засобами зв’язку та інформації;

- надання аналітичної, інформаційної та консультативної допомоги з питань, що належать до його компетенції;

- сприяння розвитку середовища життєдіяльності маломобільних груп населення;

- розроблення пропозицій щодо удосконалення нормативів та стандартів стосовно безперешкодного доступу маломобільних груп населення;

- сприяння ефективній взаємодії структурних підрозділів виконавчого комітету селищної ради у сфері створення для маломобільних груп населення безперешкодного доступу.

4. Комітет доступності відповідно до покладених на нього завдань має право:

- залучати для розгляду питань, пов’язаних з його діяльністю, старост, керівників структурних підрозділів виконавчого комітету селищної ради, підприємств, установ та організацій ( за їх згодою), а також незалежних експертів;

- одержувати в установленому порядку від старостатів, структурних підрозділів виконавчого комітету селищної ради інформацію, необхідну для виконання покладених на нього завдань;

- заслуховувати на своїх засіданнях інформацію старост, керівників структурних підрозділів виконавчого комітету селищної ради з питань, що належать до його компетенції;

- утворювати постійні та тимчасові робочі групи;

- організовувати проведення засідання комітету доступності з питань, що належать до його компетенції;

- подавати органам виконавчої влади та місцевого самоврядування, підприємствам, установам та організаціям пропозиції з питань, що належать до його компетенції.

5. Комітет доступності проводить свою діяльність на основі взаємодії з структурними підрозділами виконавчого комітету селищної ради, громадськими об’єднаннями, підприємствами, установами, організаціями усіх форм власності.

6. Склад комітету доступності формується з числа представників старостинських округів, структурних підрозділів виконавчого комітету селищної ради та осіб з інвалідністю.

Члени комітету доступності виконують свої обов’язки на громадських засадах.

7. Комітет доступності очолює голова, який за посадою є заступником селищного голови, до компетенції якого належать питання, що стосуються будівництва та благоустрою.

Голова комітету доступності здійснює керівництво його роботою.

Голова комітету доступності має заступника зі складу осіб з інвалідністю.

 

Повноваження заступника голови та інших членів комітету доступності, порядок його діяльності визначаються регламентом комітету доступності, який затверджується головою.

8. Регламент комітету доступності.

Формою роботи комітету доступності є засідання, що проводяться за рішенням голови комітету доступності, а у разі його відсутності – одного із заступників голови.

План роботи комітету доступності формуються за пропозиціями його членів і затверджується головою.

Засідання комітету доступності вважається правомочним, якщо на ньому присутні не менше як дві третини його членів.

        9. Рішення комітету доступності ( в тому числі регламент, план роботи, порядок денний) вважається прийнятим, якщо за нього проголосувала більшість присутніх на засіданні членів комітету доступності.

 У разі рівного розподілу голосів вирішальним є голос головуючого на засіданні.

Рішення комітету доступності оформляються протоколом, який підписують головуючий та секретар, а при відсутності голови - заступник голови та секретар.

Протокол складається протягом трьох робочих днів після засідання

комітету доступності. 

     10. Члени комітету доступності можуть брати участь у нарадах,
 що  проводяться  місцевими  органами  виконавчої влади та органами
 місцевого самоврядування з питань, що  належать до компетенції
 комітету доступності. 

     11. Забезпечення секретаріату комітету доступності
 приміщенням, засобами зв'язку, створення необхідних умов для
 роботи комітету доступності та проведення його засідань здійснює
 виконавчий комітет селищної ради.

         12. Комітет доступності інформує громадськість про свою
 діяльність, прийняті на засіданнях рішення та стан їх виконання
 через засоби масової інформації, соціальні мережі, а також з використанням
 веб-сайту Стеблівської селищної територіальної громади. 

 

 

 

 

Секретар                                                                             Т.ЛОГВИНЕНКО

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь