Поліція Черкащини нагадує, як захистити дітей від падіння з вікон

Дата: 21.06.2023 14:13
Кількість переглядів: 85

Можливо, це мем 1 особа, пиріг та текст

Поліція Черкащини нагадує, як захистити дітей від падіння з вікон 🪟

👮👮‍♀️Правоохоронці попереджають про небезпеку, яка ховається в стінах дому та нагадують дорослим про елементарні правила, дотримання яких дозволить врятувати життя і здоров'я дітей.

👨‍👩‍👦Більшість батьків не вірять у те, що вдома їхнім дітям може загрожувати небезпека. Можливо, ми вважаємо, що якщо поряд з малечею вдома знаходяться дорослі, то і трапитися нічого не може. Утім, кількість трагічних випадків збільшується особливо в теплу пору року, коли жителі багатоповерхівок відкривають вікна та балкони.

👦Діти дуже допитливі, і це може зіграти свою негативну роль. Найчастіше малеча сама залазить на підвіконня, скориставшись меблями чи іншими підставками і, спираючись на антимоскітну сітку, випадає разом з нею.

☝️Правоохоронці дають кілька порад як попередити випадіння дитини з вікон та балконів:

📍 Не відкривайте вікна навстіж! Краще ставте на провітрювання. Звичайно, це діє до тих пір, поки дитина не навчиться користуватися ручками вікон.

📍 Не залишайте дітей самих у кімнаті з відкритим вікном, балконом та лоджіями. Дитині буде достатньо 10 секунд аби залізти на вікно, балконну конструкцію та випасти з них, поки дорослі вийшли на такий короткий термін до іншої кімнати.

📍 Не ставте біля вікон меблі (столи, стільці, годувальні столики), щоб дитина не змогла залізти на підвіконня. Залиште вільний простір між меблями та вікном.

Не можна говорити, що це 100-відсотково дієвий метод, бо є вірогідність, що малеча самостійно підставить щось на що зможе залізти, але це зменшити ризик таких випадків.

📍 Не грайте з дитиною на підвіконні, балконах та не висовуйте дитину у вікно аби щось показати. Секунда неуважності, не втримали дитину - призведе до непоправного!

📍 Встановіть фіксатори, які не дозволять відкрити вікна. Такі фіксатори коштують недорого, але вбережуть найдорожче!

📍 За можливістю встановіть на вікна, балкони решітки. Це може не тільки вберегти життя малечі, а й захистити вас та ваше майно від зловмисників.

#поліція #черкаси #безпека #діти


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь