ШУКАЄМО ТИХ, ХТО БАЖАЄ СТВОРИТИ ПРИЙОМНУ СІМ’Ю!

Дата: 16.06.2022 16:26
Кількість переглядів: 603

Возможно, это изображение один или несколько человек и текст

ШУКАЄМО ТИХ, ХТО БАЖАЄ СТВОРИТИ ПРИЙОМНУ СІМ’Ю!???????????????????????

Прийомна сім'я- це сім'я або окрема особа , яка не перебуває у шлюбі , що добровільно за плату взяла на виховання дітей. Прийомними батьками- вихователями можуть бути працездатні особи .

Прийомна сім'я - це одна із форм влаштування дітей, в якій прийомні батьки беруть на виховання та спільне проживання від 1 до 4 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Прийомні діти живуть у такій сім'ї до досягнення повноліття або до 23 років, якщо вони навчаються у ВУЗі.

Дитячий будинок сімейного типу формується і діє за таким же принципом з різницею, що дітей може бути влаштовано від 5 до 10.

Діти, які виховуються у прийомній сім'ї або в будинку сімейного типу, не втрачають статус дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування, за ним зберігаються всі пільги, передбачені законодавством України. Прийомні батьки допомагають підтримувати контакт дитини з її біологічними родичами (якщо таке спілкування безпечно для дитини), а в разі відновлення батьків у батьківських правах, дитина буде повернута в біологічну сім'ю.

Прийомна сім'я та дитячий будинок сімейного типу є тимчасовою формою влаштування дитини, оскільки розглядаються варіанти повернення його в біологічну сім'ю або усиновлення іншими людьми (при встановленні контакту).

Всіх, хто бажає створити прийомну сім`ю та взяти на виховання дітей, просимо звертатися до Служби у справах дітей Стеблівської селищної ради для одержання конкретних консультаційних роз'яснень.

Допомога на дітей-сиріт

Допомога на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування, надається у розмірі, що становить 2,5 розміру прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку. Для дітей з інвалідністю вона становить 3,5 розміру прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Отже, розмір допомоги:

для дітей до 6 років становитиме з 1 січня 5 250 грн, з 1 липня – 5 502 грн та з 1 грудня – 5 680 грн;

для дітей від 6 до 18 років з 1 січня становитиме 6 545 грн, з 1 липня – 6 860 грн та з 1 грудня – 7 082 грн. Які ж необхідні документи? *Копії паспортів громадян України кандидатів у прийомні батьки-вихователі; *Довідка форми №2 про склад сім'ї та реєстрацію; *Копія свідоцтва про шлюб ( якщо у шлюбі); *Медичний висновок про здоров'я; *Довідка про відсутність хронічних хвороб; * Довідка про доходи; *Письмова згода всіх членів сім'ї, що проживають із кандидатами у прийомні батьки- вихователі. Якщо у Вас виникли запитання з приводу прийомної сім'ї чи дитячого будинку сімейного типу, звертайтеся до Служби у справах дітей Стеблівської селищної ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь