«Почни з себе»: маленькі добрі справи для майбутнього великої громади

Дата: 07.03.2022 15:08
Кількість переглядів: 520

Фото без опису

«Почни з себе»: маленькі добрі справи для майбутнього великої громади

У звязку з останніми подіями в нашій державі багато родин вимушені були залишити свої домівки та переїхати у більш безпечні населені пункти. На новому місці люди намагаються не просто знайти помешкання, а й бути корисними громаді, яка дала їм прихисток. Сьогодні – історія про одну з таких родин…

 

Багатодітна родина Гайдаєнків переїхала до Стеблева із Василькова, де періодично здійснюються ворожі атаки. Переїхали не «в нікуди» - у нашому селищі проживає родина дружини. За кілька днів видихнули від постійних переживань за дітей, і взялися за корисну справу.

 

Три роки тому у рідному містечку на Київщині Гайдаєнки заснували благодійний фонд «Почни з себе», який надавав різноманітну підтримку й благодійну допомогу багатодітним родинам, що опинилися у складних життєвих обставинах, у Василькові та на Сході України. Маючи власний непростий життєвий досвід, подружжя Віталія та Наталії разом зі своїми друзями докладали багато зусиль для того, аби зберегти дітям родину, обігріти їх увагою й турботою, примирити з батьками, які, здебільшого, вели аморальний спосіб життя. Натхненням для благодійників та «ліками» для дітей стало Боже Слово. А люди навколо, бачачи реальні позитивні результати діяльності фонду, усіляко допомагали у забезпеченні таких родин найнеобхіднішими речами.

 

Фонд на постійній основі опікувався десятками малозабезпечених родин. За кілька років провели сотні усіляких заходів для дітей, роздали тонни гуманітарної допомоги (одягу, продуктів харчування та інших необхідних речей).

 

Відтепер родина Гайдаєнків проживає у нашій громаді та продовжує свою справу - робить корисне для людей поруч. Батько родини – Віталій, активно долучився до волонтерської діяльності та вже допоміг у поселенні й наданні підтримки кільком родинам, які переїхали до громади, скоординовує діяльність волонтерів, які допомагають виїхати людям з територій, де наразі є підвищена небезпека чи ведуться бойові дії.

 

Дотримуючись місії фонду, родина виявила ініціативу щодо організованого збору та надання волонтерської допомоги родинам із дітьми, які потребують допомоги. Влада громади підтримує таку ініціативу. Фонд розпочинає працювати у приміщенні церкви «Світло життя» (навпроти автобусної зупинки у центрі Стеблева та магазину «Рибка»).

 

Наразі фонд оголошує про збір дитячого одягу (для дітей різного віку), дитячого харчування для новонароджених та малюків віком до 3 років, засобів гігієни для новонароджених (вологі серветки, памперси, присипки, тощо), речей для дітей (колиски, каляски, ходунки, манежі, іграшки). Збір речей буде проводитись щодня з 8:30 до 14:00 год. у приміщенні церкви «Світло життя». Зібрані речі найперше будуть передані малозабезпеченим і багатодітним родинам, а також тим, хто потребує такої допомоги у звязку з переїздом на нове місце.

 

У подальшому фонд планує організувати дозвілля для дітей: гуртки, ігри, майстер-класи тощо. 

! Війна не повинна позбавити дітей щасливого дитинства! Наша турбота – важлива! Робити добро не важко!

#UAразом #ЧухихДітейНеБуває 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь