«Вибудовуємо ефективну модель тероборони на Черкащині», – Олександр Скічко на сесії обласної ради

Дата: 17.02.2022 13:24
Кількість переглядів: 224

Фото без опису

Ефективну модель територіальної оборони продовжують вибудовувати на Черкащині. Про це сказав голова ОДА Олександр Скічко на позачерговій сесії обласної ради. На ній розглядали питання спрямування коштів на матеріально-технічне забезпечення бригади тероборони області. 

– Сьогодні, в День Єднання, відбулась позачергова сесія обласної ради, на якому ми спрямували 3,5 млн грн на матеріально-технічне забезпечення бригади тероборони області, – пояснив очільник області. – Наголошую саме на слові «потрібні» і прошу не спекулювати сумою. Спільно з військовими ми формуємо потребу й оперативно фінансово її забезпечуємо. Це кошти не на зброю чи військову техніку (то сфера повноважень Збройних Сил України). Наше завдання на рівні області – облаштувати місця дислокації, що ми й робимо.

Фото без опису

Як додав Олександр Скічко, нині в області працюють і з населенням. Зокрема, тут розробили карти-схеми розміщення захисних споруд із усією потрібною інформацією, а також пам’ятки порядку дій населення в разі оголошення евакуації. Усе це вже отримали тергромади для поширення.

Відзначимо, до бригади територіальної оборони області входять 5 батальйонів, що діють у чотирьох районах Черкащини та в Черкасах. Для них визначені місця дислокації, кімнати озброєння та відпочинку резервних груп. На сьогодні військові частини територіальної оборони за штатом мирного часу укомплектовані на 75%, військового – на 100%.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь