Комплексна енергомодернізація ОСББ у Черкасах вже за перший рік забезпечить близько 25% економії енергоресурсів

Дата: 04.02.2022 08:32
Кількість переглядів: 206

Фото без опису

Завдяки участі у програмі Фонду енергоефективності «Енергодім» дев’ятиповерхівка у Черкасах —  «ОСББ «Нижня Горова, 44» — стала термомодернізованою. Вже за перший рік економія енергоресурсів сягне близько 25%. 

«Вже за перший рік економія енергоспоживання у такому будинку становитиме близько 25%. Такі інвестиції є мудрими й ведуть до енергетичної незалежності України в цілому. Саме тому енергоефективність визначено одним із найголовніших пріоритетів Уряду на 2022 рік», – наголосив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Зазначимо, за розрахунками енергоаудитора, вже цього опалювального сезону кожна родина в середньому може заощадити по 169,2 грн на квадратному метрі опалювальної площі, або 10,2 тис. грн за квартиру площею 60 кв.м. Заявлене річне скорочення викидів CO2 – 89,7 тонн/рік.

ОСББ “Нижня Горова, 44” – це 35-річна дев`ятиповерхівка у Черкасах, яка має три під’їзди та 107 квартир, у яких зареєстровано 159 співвласників. Участь у програмі відбулася в рамках пакету Б “Комплексний”, за яким утеплили фасад будинку, облаштували тамбури зовнішнього входу та замінили двері у підвальні приміщення, зробили відмостку тощо.

Нагадаємо, раніше Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов повідомив, що у Держбюджеті на 2022 рік передбачено суттєве підвищення фінансування заходів з енергоефективності.

Зазначимо також, що парламент ратифікував угоду з ЄІБ щодо кредиту у 300 млн євро на комплексну термомодернізацію громадських будівель. Також Мінрегіоном було підписано угоди з ЄІБ та фондом «E5P» у межах проєкту «Енергоефективність громадських будівель в Україні». Йдеться про надання гранту Україні у розмірі 4 млн євро від фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля (E5P), а також грантової технічної допомоги на суму 4 млн євро від Інвестиційної платформи сусідства ЄС (NIP).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь