Лариса Кошова перевірила, як у школах і садочках області організовують здорове харчування

Дата: 21.01.2022 09:41
Кількість переглядів: 198

Фото без опису

Реформу шкільного харчування реалізують на Черкащині, як і по всій країні. Заступниця голови ОДА Лариса Кошова та заступниця начальника управління освіти і науки ОДА Оксана Сімушіна в межах робочої поїздки відвідали освітні заклади області, щоб ознайомитися з організацією безпечного та здорового харчування.

Зокрема, у Черкасах вони відвідали дитячий садочок №22 «Жайворонок» та Черкаську санаторну школу. У селі Червона Слобода завітали в ясла-садок №3 «Дніпряночка» та Червонослобідську школу № 2.

Фото без опису

«Їжа у школі має бути не тільки корисною, але й смачною і різноманітною. Новацій повинен зазнати не тільки склад шкільного меню та рецептури приготування, але й форми організації харчування, рекомендації до обладнання харчоблоків і роботи з постачальниками, а також підходи у формуванні культури здорового харчування у школярів як наскрізної компетенції Нової української школи. Від цього залежить здоров’я здобувачів освіти», – зауважила заступниця голови Черкаської ОДА.

Нагадаємо, у 2020 році під патронатом першої леді України Олени Зеленської розпочалася масштабна реформа системи шкільного харчування, яка є однією з цілей, визначених Національною стратегією розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у Новій українській школі.

Фото без опису

За новими правилами харчування, обмежено кількість солі та цукру, жирів рослинного й тваринного походження та субпродуктів. Натомість збільшено кількість споживання молока та кисломолочних продуктів, м’яса, риби, свіжих овочів і фруктів.

Водночас у шкільних буфетах заборонено продавати солодкі хлібобулочні вироби, продукти з високим вмістом цукру чи солі, консервантів, барвників та ароматизаторів, газовані напої, зокрема й солодкі, м’ясні та рибні продукти промислового та кулінарного виробництва, непастеризовані соки та молочні продукти, каву і гриби.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь