Минулого тижня проти COVID-19 щепилися понад 37 тисяч жителів Черкащини

Дата: 09.12.2021 09:12
Кількість переглядів: 154

Фото без опису

Упродовж минулого тижня вакцинувалися проти коронавірусної інфекції 37 577 областян. Про це на онлайн-брифінгу повідомила заступниця очільника ОДА Лариса Кошова. Принагідно вона нагадала про нові карантинні обмеження, які набувають чинності вже сьогодні та переважно стосуються невакцинованих.

На сьогодні в області хоча б одну дозу вакцини проти ковіду отримали 848 тисяч людей. Повністю ж завершили курс вакцинації майже 396 тисяч осіб.

– Сьогодні набули чинності нові карантинні правила, зокрема для невакцинованих громадян, – нагадала Лариса Кошова. – 24 листопада Кабінет Міністрів України вніс зміни до Постанови №1236, посиливши карантинні правила. Насамперед нові обмеження стосуватимуться «жовтого» рівня епіднебезпеки. Тепер відвідувати громадські заклади у «жовтій» зоні можна буде лише тим, хто отримав принаймні одне щеплення проти COVID-19 або має негативний тест/сертифікат про одужання. Ця ж норма поширюється і на співробітників.

Тобто для роботи та відвідування закладів на жовтому рівні достатньо отримати хоча б одне щеплення та мати хоча б «жовтий» внутрішній COVID-сертифікат або тимчасову довідку 063-О, видану сімейним лікарем або лікарем, який проводив щеплення.

Термін дії «жовтого» сертифіката зменшили до 30 днів. Раніше він був чинним 120 днів. 

На сьогодні область залишається на червоному рівні епіднебезпеки. Водночас посадовиця нагадала про важливість проведення рутинних щеплень.

– В Україні доступні безоплатні щеплення проти 10 захворювань: туберкульозу, поліомієліту, дифтерії, кашлюка, правця, кору, гепатиту B, гемофільної інфекції, краснухи, епідемічного паротиту, – розповіла Лариса Кошова. – Це перелік обов’язкових щеплень. Очікується, що з 2022 року туди додасться щеплення проти пневмококової інфекції. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь