Пошук

В області проти ковіду вже вакцинувалися понад 2,5 тисяч дітей

Дата: 16.11.2021 08:25
Кількість переглядів: 281

Підлітки Черкащини віком від 12 до 17 років тепер можуть вакцинуватися проти ковід. Для цього їм необхідний дозвіл від батьків/опікунів та проведені всі необхідні рутинні щеплення. На цьому в ході брифінгу в ОДА наголосила заступниця очільника області Лариса Кошова.

Натепер в області вакцинувалися понад 2,5 тисяч підлітків. Зокрема 534 віком 12-15 років та 2015 віком 16-17 років. Зробити щеплення проти коронавірусу закликають й інших дітей, які не належать до групи ризику тяжкого перебігу COVID-19.

– МОЗ рекомендує вакцинувати дітей з 12-ти років проти ковіду, у яких є всі рутинні щеплення, зроблені відповідно до календаря щеплень, – наголосила Лариса Кошова. – Вакцинацію проводять для підлітків вакциною Pfizer. Адже вчені довели його ефективність: вона на 93% ефективна проти госпіталізації підлітків віком 12-17 років. Препарат використовують для вакцинації дітей у США, Канаді, Автралії, Японії, країнах ЄС. Тобто вакцина повністю безпечна для дітей.

Вакцинуватимуть дітей за тією ж схемою, що й дорослих, – дві дози по 0,3 мг з інтервалом у 21-28 діб. Втім, якщо в дитини немає всіх рутинних щеплень, то спочатку вона має зробити всі необхідні за календарем щеплення.

Нагадаємо, в Україні дітей віком від 12 років, які мають супутні складні хронічні захворювання та ризик тяжкого перебігу ковіду, почали вакцинувати ще з липня цього року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь