«Стежимо за комфортністю роботи центрів вакцинації на Черкащині», – Лариса Кошова

Дата: 15.11.2021 08:44
Кількість переглядів: 204

Фото без опису

Вже майже вдвічі зросла кількість охочих вакцинуватися проти коронавірусу в області. Тож навантаження на центри вакцинації населення зросло. На Черкащині працюють над тим, аби оптимізувати їхню роботу та зробити відвідини центрів комфортнішими для громади, наголосила заступниця очільника області Лариса Кошова.

Відзавтра область переходить до «червоної» карантинної зони. Її обмеження не будуть утискати звичне життя тих, хто вже отримав щеплення проти ковіду. Натепер повністю завершили вакцинацію 28% жителів області, тобто майже 279 тисяч осіб.

– Штам «Дельта» значно агресивніший, порівняно з попереднім, тож зараз фіксуємо більше складних випадків, вірус «помолодшав», – каже Лариса Кошова. – Зараз у нас на стаціонарі лікуються понад тисяча черкащан. Лише за добу маємо 19 летальних випадків. Тому закликаю кожного вакцинуватися. Ми щодня працюємо над тим, щоб це було комфортно кожному. Зокрема, у нас діє 32 центри вакцинації. Роботу найпопулярніших із них ми продовжили. Крім того, діє 101 пункт щеплення, а 25 мобільних бригад виїжджають до трудових колективів та маломобільних громадян.

Посадовиця додала, що вакцинуватися може кожен безкоштовно та у зручний час. Приміром у центрі вакцинації, що діє у Черкаському регіональному центрі підвищення кваліфікації, вона познайомилася зі школяркою Дариною Лужко. 16-річна дівчина вирішила вакцинуватися Pfizer’ом відразу ж, як отримала таку можливість.

Фото без опису

– Спостерігаю за статистикою, відслідковую, як зросла летальність від цієї хвороби, тому вже давно мала велике бажання вакцинуватися, – розповіла дівчина. – Але тільки віднедавна отримала таку можливість і відразу ж нею скористалася. Чимало моїх однолітків не підтримують вакцинацію, втім у мене вдосталь прикладів перебігу коронавірусної хвороби серед знайомих, є рідні з хронічними захворюваннями, яких не хочу наражати на небезпеку. Тому й обрала для себе вакцинацію.

Нагадуємо, якщо ви обрали для вакцинації CoronaVac, то за другою дозою приходьте за 14 днів, якщо Pfizer – то за 21. Сертифікат про вакцинацію надає сімейний лікар або ж генерує «Дія».

Фото без опису

Адреси усіх центрів вакцинації, що працюють на Черкащині, тут: https://list.covid19.gov.ua/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь