Пошук

«Викликів побільшало практично наполовину», – Ігор Фесун про навантаженість бригад «швидкої»

Дата: 08.11.2021 09:12
Кількість переглядів: 272

На Черкащині третина бригад екстреної медичної допомоги зайнята ковідними викликами. За останні чотири дні працівники «швидкої» виїжджали на виклики, пов’язані з коронавірусною хворобою, понад 1100 разів. Про це розповів директор Черкаського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Ігор Фесун на брифінгу в ОДА.

«Ситуація для «швидкої» наразі дуже напружена. Кількість викликів зросла на 40-45%, якщо порівнювати ситуацію з нековідним періодом. Ковідними викликами зайнята третина бригад в області», – каже Ігор Фесун.

Директор Центру екстреної медичної допомоги розповів, що кожен виїзд на ковідний виклик потребує більше часу, ніж на звичайний. Адже бригада «швидкої» виїжджає в захисних костюмах, прибуває на місце виклику, оцінює стан пацієнта, надає медичну допомогу або госпіталізує в медзаклад. Потім понад півтори години бригада проходить санітарну обробку. 

«Чим відрізняється ця хвиля COVID-19 від попередньої? Набагато тяжчі пацієнти, їхня кількість критична. Усі хворі, яких ми госпіталізуємо, киснезалежні. Пацієнти з COVID-19 помолодшали. Побільшало хворих дітей та інфікованих вагітних, чого не було раніше в такій кількості. Штам, що зараз поширюється, набагато агресивніший і набагато тяжче переноситься. Якщо раніше ускладнення з’являлися на 5-7 день, то зараз можливі ускладнення на третю добу. Стан пацієнта може погіршитися за 2-3 години. Часто буває так: подивилися пацієнта – його стан стабільний, сатурація 97-98. Через 2-3 години повторний виклик – людина задихається, сатурація – 80», – розповідає Ігор Фесун.

Під час минулої хвилі COVID-19 хворіло багато працівників «швидкої», зауважив директор Центру екстреної меддопомоги. 

«Хоча коронавірусна хвороба набагато агресивніша та поширюється швидше, на сьогодні серед працівників «швидкої» лише 14 хворих, всі лікуються вдома. А все через те, що маємо 96% щеплених. І саме вакцинації ми завдячуємо тому, що в нас більшість працівників у строю», – каже Ігор Фесун.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь