У Держпродспоживслужбі області розповіли про порушників карантинних правил

Дата: 13.10.2021 08:25
Кількість переглядів: 331

Фото без опису

Порушення на щочетвертому об’єкті виявили фахівці Держпродспоживслужби області з початку впровадження в Україні «жовтого» рівня епідемнебезпеки поширення COVID-19. Із 23 вересня вони перевірили 725 громадських закладів. Про це на брифінгу сказав в.о. начальника ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області Олександр Грибик. 

Зокрема, фахівці Держпродспоживслужби перевірили:

  •     193 заклади дошкільної та загальної середньої освіти;
  •     96 закладів громадського харчування;
  •     249 закладів продовольчої торгівлі;
  •     155 закладів непродовольчої торгівлі;
  •     28 агропродовольчих ринків.

За результатами цих перевірок фахівці Держпродспоживслужби склали 77 протоколів про адмінправопорушення у сфері санітарного законодавства. Керівникам закладів направили 167 приписів, пропозицій щодо усунення виявлених порушень, на адресу органів влади, місцевого самоврядування направили 72 інформації, до правоохоронних органів – 22.

«З початку року наші фахівці провели понад 13,5 тис. перевірок громадських закладів. Порушення протиепідемічних вимог виявили у 22% випадків. Найбільше порушень зареєстрували у закладах продовольчої торгівлі, громадського харчування та на агропродовольчих ринках», – каже Олександр Грибик.

На посадових осіб складено 765 протоколів за порушення у сфері санітарного законодавства. На сьогодні розглянуто адмінсправи та винесено 684 постанови про накладання штрафів на загальну суму 194 тисячі гривень.

«Найбільш характерними порушеннями є недотримання дезінфекційного, маскового режиму, відсутність температурного скринінгу працівників, антисептиків, відповідного маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між відвідувачами та, власне, недотримання дистанції відвідувачами закладів. Також неорганізовано централізований збір використаних засобів індивідуального захисту», – говорить Олександр Грибик.

В.о начальника ГУ Держпродспоживслужби у Черкаській області зазначає, що фахівці Держпродспоживслужби області продовжують проводити відповідні профілактичні заходи. Також Олександр Грибик нагадав, що Наказом МОЗ від 04.10.2021 № 2153 затверджено перелік професій, представники яких підлягають обов’язковій вакцинації проти COVID-19. Зокрема, це стосується чиновників та освітян. Працівники цих категорій без щеплень відсторонюватимуть від роботи до завершення карантину. Наказ набуває чинності через місяць з дня офіційного опублікування.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь