Микола Тищук про поширення штаму «Дельта» в області

Дата: 01.10.2021 08:44
Кількість переглядів: 299

Фото без опису

У Черкаській області щодня збільшується кількість хворих на коронавірус. Зокрема, серед черкащан поширюється штам «Дельта». Про це розповів заступник головного санітарного лікаря області Микола Тищук.

Фахівці вірусологічної лабораторії ДУ «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» визначили наявність мутації вірусу SARS-CoV-2 у зразках тестів жителів області. Вони направили на перевірку 52 зразки носоглоткових змивів до референт-лабораторії ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України». З них у 51-му підтвердженому випадку виявили тип мутації коронавірусу «Дельта».

«Сьогодні з впевненістю можна стверджувати, що на Черкащині домінує штам «Дельта». Тому наголошую, що найефективнішим засобом захисту профілактики захворювання коронавірусної інфекції є вакцинація. Крім цього, необхідно дотримуватися усіх карантинних заходів, які передбачені Постановою Кабміну – носити маски у громадських закладах та транспорті, часто мити руки не менше 30 секунд, дотримуватися соціальної дистанції», – говорить Микола Тищук.

На стаціонарному лікуванні перебуває 422 пацієнти. Це хворі на COVID-19 та пацієнти з підозрами. Завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я першої хвилі становить 30,9%.

Найбільше підтверджених випадків COVID-19 зареєстровано у віковій групі 40-59 років. Серед підтверджених випадків найбільшу кількість переважають жінки. Найменша кількість захворювань є серед дітей до 17 років.

Водночас заступниця голови Черкаської ОДА Лариса Кошова розповіла, що під час зростання сезонних вірусних захворювань ще більше зростає загроза коронавірусу. Черкаська область готова до збільшення кількості випадків захворювань. Протоколи лікування та ліки є, однак усе залежить від того, скільки людей реально зробили щеплення. Чим більше щеплень, тим менше буде тиск на медицину, а отже тим менше буде карантинних обмежень.

Наразі в Україні та на території Черкаської області є повний доступ до вакцин проти COVID-19. На Черкащині вакцинують у 100 пунктах щеплень, 25 мобільних бригадах та 32 центрах вакцинації. Також є вибір, якою вакциною робити щеплення – Pfizer, AstraZeneca та CoronaVac. Вони однаково затверджені Всесвітньою організацією охорони здоров’я та визнаються в цивілізованому світі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь