«Якщо не почнемо рятувати річки зараз, то постраждає кожен», – Олександр Скічко

Дата: 28.09.2021 16:11
Кількість переглядів: 213

Фото без опису

Цвітіння, замулення, масова загибель риби – це реальність річок Черкащини. Про те, яких кроків варто вживати, аби зберегти та покращити екологію регіону, йшлося на колегії в ОДА під керівництвом очільника області Олександра Скічка.

Причин екологічних проблем із річками низка: від зміни клімату до регулярного скидання неочищених стоків підприємствами, відзначив голова ОДА. Також він наголосив на неефективній роботі дяких контролюючих органів.

– Це ненормально, коли більшість справ екоінспекції «розсипаються» в судах, – пояснив посадовець. – Коли вона звітує про сотні мільйонів завданих збитків, а де-факто з порушників стягують мізер. Сподіваюсь на подальшу результативну роботу цього органу. Однак ми не маємо права перекладати відповідальність за стан річок на когось одного. Кожен повинен почати діяти максимально ефективно в межах своєї компетенції.

Олександр Скічко окреслив кроки обласної влади на найближчий час, яких вживатимуть задля вирішення екологічних проблем на Черкащині:

  • – Звернутися до Кабміну, Міндовкілля та профільного Комітету Верховної Ради України стосовно можливості фінансування об’єктів комунальної власності за рахунок Державного фонду охорони навколишнього природного середовища та посилення відповідальності й контролю за дотриманням законодавства у сфері водних ресурсів.
  • – Спільно з Черкаським управлінням захисних масивів дніпровських водосховищ звернуться до Держводагентства України та ДП «Укргідроенерго» щодо здійснення додаткових попусків води через гідротехнічні споруди Канівської ГЕС. Держекоінспекція Центрального округу спільно з Головним управлінням ДПС у Черкаській області опрацюють питання щодо можливостей збільшення надходжень до місцевих екологічних фондів.
  • – Найближчим часом проведуть засідання робочої групи з координації дій щодо забезпечення безперешкодного і безоплатного доступу громадян до узбережжя водних об’єктів та островів для загального водокористування на території Черкаської області.
  • – Органи місцевого самоврядування мають вирішувати питання щодо впорядкування меж водоохоронних зон і розроблення проєктно-кошторисної документації щодо реконструкції (будівництва) очисних споруд. У кожній громаді має бути створена робоча група щодо забезпечення безперешкодного доступу громадян до водних об’єктів.

– Чекаю щоквартального звіту, а головне – результативних дій, – підсумував Олександр Скічко. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь