Пошук

Життя без бар’єрів: у Черкаській ОДА розробляють план заходів упровадження безбар’єрності в області

Дата: 16.09.2021 08:26
Кількість переглядів: 175

Обласний план дій із реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні напрацьовують у Черкаській ОДА. Тут створена робоча група. Сьогодні відбулась нарада під керівництвом заступника голови ОДА Романа Карманніка. 

Керівники профільних департаментів та управлінь пропонували власні напрацювання, які сприятимуть реалізації державної політики в області щодо досягнення всіх видів безбар’єрності.

«У розумінні багатьох людей безбар’єрність – це лише фізична доступність, пандуси і т.д. Але це поняття насправді значно ширше. Тому нам потрібно розробити план заходів щодо розвитку безбар’єрності в області у різних сферах: суспільній, освітній, економічній, фізичній, цифровій, інформаційній», – сказав Роман Карманнік.

У фокусі безбар’єрних рішень мають бути соціальні групи, які зазнають на собі вплив обмежень, у зв’язку з віком, гендером, станом здоров’я, мобільністю, соціальним статусом тощо. Це літні люди, жінки, батьки з маленькими дітьми, діти та дорослі з інвалідністю, молодь.

Нагадаємо, перша леді України Олена Зеленська ініціює впровадження безбар’єрності як загального підходу у сфері формування та імплементації державної політики для забезпечення безперешкодного доступу всіх соціальних груп до зайнятості, освіти, пересування, послуг, спілкування та дозвілля, участі в житті громади, щоби вони жили повноцінним життям.

Саме з цією метою Президент України Володимир Зеленський підписав Указ № 533/2020 «Про забезпечення створення безбар’єрного простору в Україні», яким передбачено розробку Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні. Документ спрямований на забезпечення рівного та безперешкодного доступу всіх соціальних груп населення до освіти, зайнятості, послуг, інфраструктури, участі в житті громади та сприятиме створенню належних умов для реалізації соціально-економічних, політичних, особистих прав і свобод українських громадян.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь