Пошук

На Черкащині розробили обласну програму спостережень за станом атмосферного повітря

Дата: 14.09.2021 08:19
Кількість переглядів: 232

В області розробили Програму державного моніторингу в галузі охорони атмосферного повітря для зони “Черкаська” на 2021 – 2025 роки. А днями затвердили на сесії обласної ради.

За словами керівниці Управління екології та природних ресурсів ЧОДА Олени Звягінцевої, реалізація заходів Програми дозволить вперше в області впровадити автоматизовану систему спостережень за станом атмосферного повітря. Це своєю чергою сприятиме доступу населення до інформації про якість повітряного басейну, дасть змогу оперативно ухвалювати рішення щодо попередження чи зменшення шкідливого впливу на здоров’я людини й довкілля.

– Екологічна ситуація в області, здоров’я населення напряму залежать від стану довкілля, зокрема його компонентів: атмосферного повітря, водних ресурсів, ґрунтів, тощо. Досягнення ж нормативного стану атмосферного повітря, обмеження шкідливого впливу забруднюючих речовин на довкілля та здоров’я людини неможливе без відповідних моніторингових спостережень, – додає Олена Звягінцева.

Додамо, Програму державного моніторингу в галузі охорони атмосферного повітря розробили відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 14.08.2019 No827 «Деякі питання здійснення державного моніторингу в галузі охорони атмосферного повітря», яка отримала погодження Міндовкілля України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь