Комфорт, безпека, нові можливості: в області презентували концепт Стратегії цифрової трансформації Черкащини

Дата: 13.09.2021 10:00
Кількість переглядів: 298

Фото без описуКонцерт Стратегії розвитку цифрової трансформації Черкащини презентували сьогодні в Черкасах. Це відбулось в приміщенні соціального коворкінгу, який нещодавно відкрили в обласному центрі.

Тут за участі заступниці міністра цифрової трансформації Валерії Іонан, представників обласної та міської влади й громадської організації Digital Cherkasy відбулось обговорення Стратегії. У подальшому  її доопрацюють, враховуючи надані потому ідеї та пропозиції.

За словами пані Валерії, яка так само долучилась до розроблення Стратегії, її концепт – це основні вектори, за якими пропонують розвиток Черкаської області в напрямку цифрової трансформації:

«Сьогодні ви побачите візію, мету, пропозиції стратегічних та операційних цілей, над якими працювала ціла команда», – сказала заступниця Міністра та додала, що надалі будуть розглянуті й враховані пропозиції від громадськості й висловила переконання, що в майбутньому все вдасться реалізувати.

Водночас заступник очільника області Сергій Свєрчков детально розповів про напрацьовану Стратегію, зокрема основні пріоритети, цілі тощо. Також він поінформував про стан цифрової трансформації регіону в різних сферах: інфраструктурі, медицині, культурі, туризмі, освіті.

Заступник голови презентував стратегічні цілі цифровізації Черкащини до 2024 року та розповів,  про перші  три кроки для її досягнення:

  1.       Доступ до Інтернету та є-послуги
  2.       Рівні можливості для цифрової грамотності та освіти
  3.       Е-гов та Е-демократія.
  4. «Ми хочемо, щоб Черкаська область була серед лідерів в Україні та цифровим кейсом у світі, де успішно розвиваються громади, де комфортно жити і можна зручно отримати будь-яку послугу чи розпочати свою справу онлайн», – сказав Сергій Сверчков. Нагадаємо, соціальний коворкінг у Черкасах розташований на вул. Шевченка, 277. Від сьогодні кожен черкащанин може безоплатно забронювати робоче місце чи відвідати бізнес-подію.
  5. Фото без опису
  6. Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь