Пошук

#СерцеУкраїни: географічний центр держави став крилатим

Дата: 25.08.2021 08:56
Кількість переглядів: 253

Унікальний арт-об’єкт у самому центрі України на Черкащині відтепер може відвідати кожен охочий. У День Державного Прапора «Серце України» офіційно відкрив Президент Володимир Зеленський. За участю Глави держави тут відбулося урочисте підняття найбільшого в області синьо-жовтого стяга.

«Саме тут б’ється серце України. Це арт-об’єкт, навколо якого розташовано 25 сталевих крил, що уособлюють наші 24 області та наш Крим. Це справді символ того, що підніматися вгору та бути на висоті набагато легше разом», – сказав Президент України.

Кожна пара крил прикрашена  автентичним місцевим орнаментом конкретного регіону. У центрі майданчика – серце під склом. Проєкт реалізовано коштом меценатів. 

«Я вдячний усім, без кого цей арт-об’єкт був би неможливий, кожному меценатові. Для мене це особливо зворушливо, бо #СерцеУкраїни – на території моєї улюбленої області. Ми  повинні пам’ятати і цінувати свою історію, але водночас маємо творити нову й унікальну історію тут і зараз. Ми маємо творити сучасну державу», – зауважив очільник області Олександр Скічко.

Поруч із арт-об’єктом розміщений найбільший Державний прапор на Черкащині. Висота флагштока – 52 метри, розмір стягу – 9 на 13 метрів.

Нагадаємо, географічний центр України розташований на Черкащині на північній околиці села Мар’янівка (нинішній Звенигородський район). Він розрахований за усередненими значеннями широти і довготи крайніх північної, південної, західної та східної точок України.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь