Пошук

Як законопроєкт про національний спротив підсилить загальну обороноздатність України

Дата: 29.06.2021 08:47
Кількість переглядів: 284

Фото без опису

Проєкт Закону України “Про основи національного спротиву” розроблено у зв’язку з необхідністю реалізації положень стратегічних документів у сфері національної безпеки і оборони та визначення організаційно-правових засад національного спротиву, його підготовки та ведення, завдань сил безпеки та сил оборони, відповідних повноважень державних органів та органів місцевого самоврядування.

Уже у самому визначенні національного спротиву розкривається концептуальний підхід до всенародного характеру оборони держави та вказується охоплення усієї території України діями з її захисту. Територіальна оборона ведеться по всій території України поза межами бойових дій, а рух опору ведеться на тимчасово окупованій територій або території України, яка захоплена агресором (противником) під час збройної агресії проти України. Це суттєво посилює обороноздатність нашої держави, адже потенційний агресор буде знати, що в кожній області, в кожному районі є організовані підрозділи, які в будь-яку мить готові дати йому відсіч, навіть якщо йому вдасться захопити окремі українські території.

Якщо якась територія буде окупована противником, то там організується рух опору. Його учасникам надається повноцінний соціально-правовий захист, що є сильним мотивуючим фактором для долучення населення до протидії агресивним діям окупанта.

Цей підхід, безумовно, вплине й на агресивні дії Російської Федерації, адже вона буде змушена зважати на наявність територіальної оборони у випадку планування подальших наступальних дій, а також на діяльність руху опору на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, Донецької та Луганської областей.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь