Пошук

112 точок доступу і більше: як в області розширюють мережу ЦНАП

Дата: 09.06.2021 10:33
Кількість переглядів: 278

Фото без опису

53 ЦНАПи, 54 віддалених робочих місця адміністратора ЦНАПів та 5 територіальних підрозділів ЦНАПів – наразі на Черкащині вже функціонує 112 точок доступу до адміністративних послуг. Про те, як полегшують доступ громадян до адмінпослуг в області розповів заступник головиОДА Роман Карманнік.

Загалом. За його словами, 29 ЦНАП створили в межах участі в проекті Європейського Союзу «U-LEAD з Європою». Ще 24 центри запрацювали завдяки коштам державного та місцевих бюджетів.

– З початку року ЦНАПи області надали 155 тис. послуг, – розповідає Роман Карманнік. – Найбільш запитувані – адміністративні послуги у сферах земельних відносин, соціальних послуг, державної реєстрації нерухомості, бізнесу, реєстрації місця проживання/перебування осіб. У 33 центрах територіальних громад доступна послуга для батьків новонароджених «єМалятко», де за однією заявою можна оформити 9 адміністративних послуг.

За Законом України від 3 листопада 2020 року № 943, до 2024 року громади з населенням менше 10 тисяч мешканців повинні створити ЦНАП. В області ж, у межах Стратегії розвитку області, ще до кінця року запланували створити 10 ЦНАП.

– Таким чином, на кінець 2021 року послугами ЦНАПів буде покрито 98% населення області. – наголосив заступник очільниа Черкащини. –  Наразі головна ціль – належний ЦНАП має функціонувати у кожній територіальній громаді вже цього року, мати сучасний вигляд, комфортні умови для персоналу, безбар’єрний простір, багатофункціональне середовище та відповідати стандартам енергоефективності.

З метою розвитку мережі ЦНАП держава надає субвенцію на будівництво, реконструкцію, ремонт, закупівлю обладнання та техніки в ЦНАП. З державного бюджету на ці цілі у 2021 році спрямували 231 млн. грн. На сьогодні 34 територіальні громади області подали заявки на отримання додаткового фінансування, які наразі розглядає Мінцифри.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь