ПРОБАЦІЯ КОРСУНЩИНИ ШУКАЄ ВОЛОНТЕРІВ

Дата: 04.06.2021 13:39
Кількість переглядів: 456

Фото без опису

За кордоном волонтерство вважається звичним явищем, справою честі та репутації, хорошим тоном і елементом повсякденного життя. Наприклад, у Західній Європі, де розвинутий волонтерський рух, благодійність і волонтерство вважаються не тільки ознакою хороших манер, але і свого роду неписаним громадянським обов'язком.

В Україні така безкорислива допомога іншим тільки кілька років тому почала "звучати" в різних сферах життя і набирати популярності. Пробація – не виняток. На законодавчому рівні передбачено залучення небайдужих людей на добровільній основі до діяльності уповноважених органів з питань пробації для проведення нагляду та соціально-виховної роботи із клієнтами пробації.

При цьому важливо усвідомити, що на волі відбувають покарання особи, засуджені за незначні злочини, ті, хто не становить загрози життю і здоров’ю інших людей. Вони просто зробили помилку в житті, потрапили не в ту компанію, піддалися спокусі легких грошей або "зламалися" під натиском життєвих обставин, не отримавши своєчасно підтримки з боку інших людей.

Попри перестороги суспільства до засуджених, що були сформовані роками, на практиці з’ясувалося, що на Корсунщині є люди, що готові допомагати іншим і яких не лякає статус тих, хто переступив межу закону.

Наразі Корсунь-Шевченківський районний сектор співпрацює із 1 волонтером пробації, з якими заключено договори про співробітництво.

Волонтерами стають як представники громадських організацій, так і люди, чиї рідні мали чи мають проблеми із законом, або самі пройшли такі випробування, волонтерами стають навіть колишні співробітники Державної кримінально-виконавчої служби України.

Навіть сотня волонтерів навряд чи зможе охопити всіх таких людей увагою. Однак навіть одне врятоване життя – це вже перемога. Це історія успіху та досягнень. Це ще один правослухняний громадянин нашої держави. Це ще одна щаслива родина. Це ще один житель села чи міста, який є цінним і корисним своїй громаді.

Ми відкриті до співпраці! Корсунь-Шевченківський районний сектор філії Державної установи «Центр пробації» в Черкаській області запрошує усіх небайдужих громадян до співробітництва у якості волонтерів пробації.

Якщо ти студент вищого навчального закладу, член благодійної, громадської чи релігійної організації, або просто небайдужий громадянин та володієш певними знаннями, уміннями чи навичками, які можуть допомогти у виконанні завдань соціально-виховної та профілактичної роботи з клієнтами пробації, сприяти їх працевлаштуванню, залученню до навчання чи соціально-корисної роботи, наданню консультацій правопорушникам та їх сім’ям, долучайся до волонтерства в пробації!

Не будь байдужим, зроби свій внесок у краще майбутнє нашої держави!!!

Для одержання додаткової інформації звертайтеся за адресою:

вул.Героїв Майдану,9, м.Корсунь-Шевченківський Черкаська область.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь