Укрлегпром: бізнес та влада зберуться на промисловий діалог

Дата: 04.06.2021 08:18
Кількість переглядів: 362

Фото без опису

До Дня легкої промисловості України 9 червня у Черкасах відбудеться галузевий бізнес-форум «УКРЛЕГПРОМ: Промисловий діалог з владою». Тут влада та представників галузевого бізнесу налагоджуватимуть співпрацю між собою задля розвитку.

Захід пройде за підтримки Кабінету Міністрів України та Черкаської обласної держадміністрації. Організовує його Українська асоціація підприємств легкої промисловості, яка об’єднує понад 270 провідних галузевих підприємств в усіх регіонах України.

Форум відбудеться 9 червня 2021 року об 11.00-14.00 год. у конференц-залі готелю «Черкаси Палац» (Готель «Апельсин») за адресою: м.Черкаси, вул. Верхня Горова, 145.

Програма заходу додається.

Реєстрація учасників Форуму на ukrlegprom@ukrlegprom.org.ua (ПІБ учасника, підприємство, е-мейл, конт.телефон) обов’язкова – до 04 червня 2021 року.

Кількість місць безпосередніх учасників обмежена у зв’язку з пандемією та передбачено забезпечення дотримання необхідних санітарних норм.

Форум вже став традиційним напередодні професійного свята. Цьогоріч це ювілейна дата – 30 років легкій промисловості України. Долучитися запрошують представників малого та середнього бізнесу, які ведуть свою підприємницьку діяльність саме у сфері легкої промисловості.

Укрлегпром започаткував промисловий діалог з владою та Урядом у 2017 року задля оперативного реагування на галузеві виклики. Такий формат взаємодії сприяє відновленню довіри національного бізнесу легкої промисловості до держави та впровадженню заходів ефективного розвитку галузі. За результатами таких зустрічей з галузевий бізнес ухвалив конкретні привабливі рішення, зокрема:

  • прийнято Закон України про можливість 24-місячного розстрочення сплати ПДВ при ввезенні обладнання, причому не лише для легкої, а й для інших галузей економіки (ця норма діє і в поточному році);
  • ініційовано зменшення пайового внеску для підприємств виробничої сфери у Чернігові, Хмельницькому, Львові, що стало позитивним прецедентом для інших регіонів України у творенні їх інвестиційної привабливості та поштовхом для прийняття Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стимулювання інвестиційної діяльності в Україні» від 20.09.2019 №132-ІХ.
  • ініційовано та прийнято ряд дерегуляційних заходів у сфері охорони праці та спрощення ведення бізнесу для підприємств легкої промисловості;
  • прийнято Закон України «Про внесення змін до розділу ХІ Митного тарифу України щодо уніфікації ставок ввізного мита на товари легкої промисловості» від 19.02.2021 №1261-ІХ, який набирає чинності з 1 липня 2021 року;
  • визначено стратегічні напрями для вирішення першочергової проблеми щодо кадрового забезпечення легкої промисловості, що можливо лише при умові об’єднання зусиль держави, бізнесу, освіти і суспільства.

Черкащина – «текстильне серце» України і має унікальне значення для розвитку легкої промисловості. В області зосереджено близько сотні середніх,малих та мікропідприємств, що виготовляють тканини, різні види одягу, взуття, інші товари; сконцентровано швейні підприємства з багаторічним досвідом виготовлення одягу на замовлення відомих світових брендів, спеціального одягу та ЗІЗ, також є галузеві навчальні заклади.

Регіон 5-й в Україні за обсягом капітальних інвестицій – 6,4% від 1 млрд.грн. коштів, вкладених у легку промисловість у 2020 р., хоча лише 16-й – за кількістю працівників, зайнятих по регіонах.

До початку пандемії кількість працівників на галузевих підприємствах Черкащини становила близько 3,5 тис.осіб, у т.ч. – 1,1 тис. зайнятих у фізичних осіб-підприємців. З 2014р. галузеві підприємства Черкащини почали нарощувати виробництво (2013 р. – 99,4%, 2014р. – 117,2%, 2015р. – 108,4%.), зокрема завдяки капінвестиціям у модернізацію виробничих потужностей. І хоча виробнича динаміка у 2013-2020 рр. була нерівномірною, обсяги виробництва легкої промисловості регіону за цей період зросли на 22%. Адже саме тут виробляються тканини для форменого одягу Збройних Сил України.

Минулий 2020-й рік − став роком особливих викликів не лише для легкої промисловості, але й для економіки країни і Світу, через пандемію Соvid-19. Підприємства Черкаської області у період пандемії продовжували працювати для максимального збереження робочих місць, забезпечення потреб країни у засобах захисту (ЗІЗ), саме тут відкрито нові виробництва ЗІЗ та розроблено нові інноваційні захисні тканини з найвищим ступенем захисту від COVID-19. Через пандемію за минулий рік галузеве виробництво на Черкащині зменшилося на 4,3%, а за І квартал 2021 р. – на 14,2% до відповідного періоду попереднього року.

Асоціація «Укрлегпром» запропонувала галузевим компаніям регіону зробити виставкову експозицію кращих зразків продукції (манекенів) у приміщенні конференц-залу та показ моделей у завершальній святковій частині бізнес-форуму. У разі зацікавленості щодо участі у даній частині Форуму – прохання звертатися  до Асоціації «Укрлегпром» для узгодження подальших дій Тел. 044 528-14-24, 0504437353.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь