Пошук

Терапія працею: три соціальні майстерні відкриють в області

Дата: 04.06.2021 08:13
Кількість переглядів: 179

Фелт-майстерня, кондитерська-пекарня, кулінарна майстерня – у трьох громадах Черкащини розвиватимуть соціальний простір для людей з інвалідністю різного віку. Допомагатиме у цьому Благодійно організація «Фонд родини Нечитайло». Меморандум про співпрацю із запуску та розвитку трьох майстерень на подальші три роки підписали Департамент соцзахисту  населення ОДА та благодійники.

Відкрити соціальні майстерні планують вже цього року у Чигирині, Умані та Золотоноші. Бюджет запуску майстерень сягає 900 тисяч гривень. Вклад фонду – 660 тисяч, решту додадуть партнери. Надалі фінансову та організаційну підтримку вони отримуватимуть упродовж трьох років, зазначає голова БО «Фонд родини Нечитайло» Вікторія Миколюк.

– Черкащина стала для нас плідним партнером, з яким співпрацюємо уже більше 5-ти років. – розповідає пані Вікторія. – Стартували ми з проекту розвитку соціальних перевезень для людей з інвалідністю у чотирьох територіальних громадах: Чорнобаї, Звенигородці, Золотоноші, Умані. Ми також втілили проект «Університет третього віку». Для мене особисто було відкриттям, що люди похилого віку мають потребу в освіті, спілкуванні поза домом. Ми ніколи не йдемо з проектів та завжди відслідковуємо користь для людини. Крім тогог, дотримуємося принципу системної благодійності: вислуховуємо тих, хто надає послугу, і тих, хто її отримує, узагальнюємо та використовуємо набутий унікальний досвід у наступних проектах.

Запуску трьох майстерень передувала значна робота усіх команд. Водночас, переконана благодійниця, різноманіття соціальних майстерень може змінити сьогодення людей з інвалідністю та їхніх близьких.

Надалі ж в області планують посилювати взаємодію між проектами. Загалом за час співпраці з фондом на Черкащині вдалося реалізувати 25 проектів вартістю 10 млн грн. Кожен з них – унікальний, відзначає директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Руслан Чикало, та насамперед допомагає людям реалізувати себе та свої соціальні потреби.

– Кожна з громад подала власні проекти на конкурс та була відібрана для подальшої реалізації запропонованого, адже зацікавили фонд родини Нечитайло ідеєю та очікуваними результатами від реалізації, – відзначає Руслан Чикало. – Це не одноденні проекти, а проекти, які працюють, мають результат та позитивно змінюють життя людей. Загалом всі проекти взаємопов’язані: один проект витікає з іншого. Це забезпечує комплексність соціальних послуг для людей та забезпечує поштовх до розвитку у громадах.

  1. Фелт-майстерню декоративно-прикладного мистецтва «Мій теплий світ» на базі КУ «Інклюзивний ресурсний центр Чигиринської міської ради».
  2. Кондитерська-пекарня «Корисна кондитерська» на базі Золотоніського центру надання соціальних послуг.
  3. Кулінарна майстерня «Виплигасики» на базі Центру інтегрованих соціальних послуг міста Умані.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь