Пошук

Компенсацію за електроопалення отримають майже 572 тисячі споживачів в Україні

Дата: 22.02.2021 08:20
Кількість переглядів: 256

Урядом був впроваджений механізм компенсацій для громадян, у яких встановлене електроопалення. Для цього Верховна Рада підтримала виділення 1,4 млрд грн. Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль сьогодні 19 лютого.

«За інформацією Міністерства соціальної політики, компенсацію за електроопалення отримають майже 572 тисячі споживачів, а середня субсидія складе близько 570 гривень», — підкреслив Прем’єр-міністр.

Як наголосив Денис Шмигаль, Уряд наполегливо продовжує працювати у напрямку вирішення ситуації з тарифами. Зокрема, він зазначив, що продовжується реалізація урядової стратегії з 8 кроків, яка спрямована на запровадження максимально обґрунтованих тарифів в Україні.

«Одним із кроків Уряду було встановлення максимально граничної ціни на газ для населення на рівні 6,99 грн за кубічний метр — з лютого до кінця опалювального сезону. Це справедлива ціна, і газопостачальні компанії притримуються відповідної планки та не ставлять завищені ціни», — зазначив очільник Уряду.

Прем’єр-міністр додав, що в лютому переважна більшість постачальників природного газу поінформувала Уряд про зменшення ціни на природний газ для населення, спожитий також у січні цього року.

«Наступним кроком Уряду було зниження тарифів на розподіл. 30 січня Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг, встановила максимальний тариф на рівні 1,79 грн для 13 компаній», — зауважив Денис Шмигаль.

Крім того, за словами Прем’єр-міністра, Урядом на доручення Президента Володимира Зеленського був підписаний меморандум із міськими головами: «Цей інструмент дозволить не підвищувати ціни на опалення та гарячу воду для населення цього опалювального сезону та забезпечить стале його проходження».

Глава Уряду підкреслив, що в меморандумі також закладені гарантії для теплокомуненерго, аби на місцеві бюджети не перекладалось можливе боргове навантаження. Компенсаторні механізми, за його словами, дозволять ТКЕ працювати безперешкодно та забезпечувати населення всіма необхідними послугами.

«Один з механізмів, що забезпечить сталу роботу постачальників тепла, — це відстрочка оплати за природний газ. Тим самим, ми унеможливлюємо будь-які підстави для збоїв у роботі підприємств, що надають послуги теплопостачання», — підкреслив Прем’єр-міністр.

Денис Шмигаль також зауважив, що триває робота щодо запуску річних продуктів від газопостачальних компаній, які варто очікувати вже цієї весни. Крім того, Антимонопольний комітет досліджує зловживання монопольним становищем на ринку газу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь