Пошук

Громадам Черкащини передали 130 тисяч гектарів землі сільськогосподарського призначення

Дата: 01.02.2021 16:50
Кількість переглядів: 235

Головним управлінням Держгеокадастру в області вже передано 130 тисяч гектарів землі державної власності с/г призначення територіальним громадам області.

Про це під час наради в Черкаський ОДА повідомив начальник головного Управління Держгеокадастру у Черкаській області Ігор Віштак. 

Проте, зазначив він, значна частина ділянок все ще перебуває у державній власності через те, що органи місцевого самоврядування не вчинили дії по її перереєстрації. 

Нагадаємо, що в Україні стартувала земельна реформа, мета якої – упорядкувати ринок землі, унеможливити корупційні схеми у земельних відносинах,  і головне – дати поштовх українській економіці.

У межах старту земельної реформи наприкінці минулого року громади Черкащини першими розпочали отримувати акти про передачу сільськогосподарської землі, яка перейшла з державної у комунальну власність.

За словами міністра аграрної політики та продовольства України Романа Лещенка, найперші земельні проблеми, які потрібно вирішити, – навести лад у системі реєстрації, забезпечення належної кадастрової діяльності.

«Ми надамо очільникам громад можливість бачити та контролювати все, що у них є – землі, луги, ліси, завдяки супутникової технології, якісної картографії, системі національної інфраструктури геопросторових даних, новому геопорталу, який ми запустимо. Це все буде відкрите для них. У них буде спеціальне забезпечення електронного кабінету управління їхньої громади», – наголошував під час візиту на Черкащину Роман Лещенко.

«Лідери громад бачитимуть, скільки сплачують податків за той чи інший клаптик землі. Там буде видно прізвища тих, хто платить, а хто ні. Ми працюємо, щоб показати вам все це. Щоб ви бачили те, що приховувалося від вас роками», – сказав Роман Лещенко головам громад.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь