Пошук

На Черкащину надійдуть майже 1200 пакунків малюка, – Лариса Кошова

Дата: 26.01.2021 08:46
Кількість переглядів: 236

Фото без описуФото без опису

У медичні заклади Черкаської області надійшли пакунки малюка. Сьогодні, 25 січня, допомогу для батьків отримали Перинатальний центр Черкаської обласної лікарні, Черкаська ЦРЛ та Золотоніська ЦРЛ. 

Аріна Терзі народила доньку 22 січня у Перинатальному центрі. Сьогодні мама вже отримала допомогу від держави.

–         Багато подружок, які народжували, говорили, що це дуже хороший бокс. Я дуже рада, що отримала його. Це краще, ніж гроші. Адже тут є все необхідне. Не треба бігати і шукати речі для догляду за дитиною, – говорить породілля.

Заступниця голови Черкаської ОДА Лариса Кошова каже, що на Черкащину надійдуть 1185 пакунків протягом тижня.

–          Пакунок малюка можуть отримати батьки протягом 30 днів після народження дитини. Якщо вони не отримали пакунок протягом місяця, мають право отримати грошову компенсацію. З 1 липня Уряд запроваджує новий етап в наданні соціальної послуги.  Батьки зможуть вибирати – пакунок малюка або 5 тисяч гривень. Цей вибір можна здійснити відповідно до програми, яку запровадили у наших лікувальних установах «еМалятко», – говорить Лариса Кошова.

До складу пакунків малюка за ініціативою Уряду входять найнеобхідніші речі для догляду новонародженого з перших днів життя. Це одяг, пеленки, підгузки, іграшки, термометри, ковдри, матрац, рушник, ножиці манікюрні дитячі, крем, мило, серветки, ватні палички тощо.

–          Жінки часто ставили питання, чи продовжить держава надавати таку допомогу. Тому сьогодні ми раді, що пакунки малюка продовжили дарувати батькам новонароджених. Адже це доволі серйозна допомога по догляду за дитиною, – говорить заступниця головного лікаря з акушерсько-гінекологічної допомоги Наталія Лакуста.

Згідно наказів Міністерства соціальної політики та Міністерства охорони здоров’я України пакунки малюка видають безкоштовно всім жінкам, які народжують у будь-якому пологовому будинку України.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь