Пошук

На Черкащині розгорнули вже майже 1,5 тисячі ліжок для лікування хворих на COVID-19. Область отримує і кисневі концентратори

Дата: 25.11.2020 08:58
Кількість переглядів: 330

У Черкаській області поступово розгортають ліжковий фонд. На сьогодні розгорнутих уже 1485 ліжок у 19 закладах охорони здоров’я. Нинішня заповненість становить 48,5%. Про це під час брифінгу в ОДА зазначила заступниця голови ОДА Лариса Кошова.

– Кисневою підтримкою натепер забезпечено 555 ліжок, – зазначила пані Лариса. – За останній тиждень одержали 95 концентраторів, які поступово надходять до лікувально-профілактичних установ. За останній день – 5 – для Чигиринської ЦРЛ. Між тим, заклади охорони здоров’я розпочали також роботи з розведення централізованої подачі кисню. Так, на сьогодні роботи тривають в Шполянській ЦРЛ, стартують в Городищенській лікарні, також проходять роботи щодо розширення кисневих точок і на базі Черкаської обласної лікарні. Найближчим часом готуються до цього процесу в Уманській та Золотоніській центральних районних лікарнях.

  За словами заступниці, нині очікують на поставку кисневих концентраторів, зокрема 243 шт., за рахунок постанови КМУ № 923. А до середини грудня лікувальні заклади мають одержати ще 1,5 тисячі кисневих концентраторів, у межах ще однієї урядової постанови.

Від початку карантину, нагадаємо, в області захворіло 19038 черкащан, за останню добу – 746 нових випадків COVID-19. 

На сьогодні медичну допомогу отримує 4578 осіб, що мають підтверджений COVID-19. На стаціонарі перебуває 505 осіб, амбулаторно лікуються 4073.

Окрім цього, у лікувальних закладах перебувають хворі з підозрою на коронавірус, таких 215. Це особи з пневмонією, однак поки не мають лабораторного підтвердження COVID-19. Померли за весь період 160 осіб, за останню добу – 3 людини. Водночас вдалося подолати хворобу лише за останній день близько пів тисячі осіб.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь