Заступниця голови ОДА ознайомилася із роботою психоневрологічних інтернатів Сміли

Дата: 18.11.2020 13:17
Кількість переглядів: 402

З робочим візитом відвідала Смілу заступниця голови Черкаської ОДА Лариса Кошова. Вона оглянула чотири заклади для дітей та дорослих, які потребують фізичного догляду та психологічної допомоги, а також людям, які опинилися у складних життєвих ситуаціях.

Смілянський дитячий будинок-інтернат

Це соціально-медична установа, де постійно проживають діти з інвалідністю 4-18 років та дорослі з інвалідністю до 35 років. Вони мають порушення фізичного, інтелектуального розвитку та психічні розлади, тобто помірну, важку та глибоку розумову відсталість. За станом здоров’я потребують стороннього догляду, побутового обслуговування, медичної допомоги, освітніх послуг, комплексу реабілітаційних заходів.

Зараз у будинку-інтернаті проживає 186 дітей та дорослих. Із них 22 дітей-сиріт, 7 дітей позбавлені батьківського піклування.

Дітей та вихованців забезпечують

– житлом, одягом, взуттям, постільною білизною, м’яким і твердим інвентарем та столовим посудом;

– чотириразовим харчуванням;

– цілодобовим медичним обслуговуванням, лікуванням, медикаментами.

Медичне обслуговування дітей та вихованців у інтернаті здійснюють три лікарі – педіатр, дитячий психіатр, стоматолог, та 66 медичних працівників.

Вихованці інтернату забезпечені комп’ютерами, на яких вони дивляться фільми та грають в ігри. Також вони вишивають, плетуть бісером, складають пазли, малюють.

Фото без опису

Фото без опису

Тут можуть перебувати люди з психічними розладами від 18 років.  Зараз в інтернаті проживають 185 людей.

Медичне обслуговування в будинку-інтернаті здійснюють три лікарі та 83 медичних працівники.

Щорічно в інтернаті проводять комплексні медичні огляди підопічних з обов’язковим лабораторним дослідженням аналізів та проходженням флюорографії. Хворих підопічних протягом року оглядають лікарі-консультанти міських, районних та обласних лікарень. В разі необхідності госпіталізують в стаціонарні медичні установи.

Мешканців інтернату забезпечують:

– житлом, одягом, взуттям, постільною білизною, м’яким і твердим інвентарем та столовим посудом;

– п’ятиразовим харчуванням;

– цілодобовим медичним обслуговуванням, стаціонарним лікуванням, ліками.

З підопічними працюють психологи. Також мешканці інтернату з урахуванням стану здоров’я  і віку займаються культурно-масовою та оздоровчо-спортивною роботою.

Обласний центр соціально-психологічної допомоги

У закладі проживають і отримують допомогу сім’ї з дітьми і одинокі громадяни, які перебувають в складних життєвих обставинах. Тут можуть проживати одночасно 22 людини. Максимальний термін перебування у закладі – 90 днів.

Тут живуть люди, які постраждали від сімейного насильства чи існує реальна загроза вчинення насильства, сім’ї зі складними життєвими обставинами, які вони не здатні самостійно подолати, переселенці, сім’ї учасників бойових дій.

Гуртожиток забезпечує тимчасовим житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Тут можуть проживати одночасно 22 дитини від 15 до 23 років. Граничний термін перебування – три роки.

Тут дітей соціалізують, навчають, розвивають і підтримують навички самостійного проживання.

Діти живуть в кімнатах, які розраховані на 2-3 ліжкомісця. 

«Найперше хочу висловити вдячність працівникам. Це нелегка праця, адже потребує фізичної та психологічної витримки. Ми прагнемо якісних соціальних послуг для усіх категорій осіб, які цього потребують. Зараз працюємо над створенням Університетів ІІІ віку, аби люди похилого віку та особи із інвалідністю всебічно розвивалися. А також відділень підтриманого проживання на базі інтернатних закладів області», – сказала Лариса Кошова.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь