На Черкащині за вересень провели понад 2,6 тисяч перевірок дотримання санітарного законодавства

Дата: 09.10.2020 08:24
Кількість переглядів: 284

Фото без опису

Фахівці Держпродспоживслужби області впродовж вересня провели 2672 перевірки з дотримання санітарного законодавства. У 30% з них виявили порушення санітарного законодавства. Про це у ході брифінгу в ОДА повідомив начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ Держпродспоживслужби області Володимир Папач.

Загалом склали 181 протокол, а керівникам суб’єктів господарювання направили 800 приписів щодо усунення виявлених порушень. Перевірками охопили майже 800 закладів продовольчої торгівлі, понад 500 закладів непродовольчої торгівлі, більше 200 закладів громадського харчування, майже 70 перукарень та салонів краси, більше сотні дитячих дошкільних закладів, більше 200 закладів загальної середньої освіти.

– Найбільш характерними порушеннями є недотримання дезінфекційного, маскового режиму, відсутність температурного скринінгу працівників, відповідного маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між відвідувачами, не організований централізований збір використаних засобів індивідуального захисту з подальшою утилізацією та ін., – відзначає володимир Папач. – Загалом з початку карантину ми провели понад 12,5 тис. перевірок порушення протиепідемічних вимог. Недотримання виявлені на кожному третьому об’єкті. Якщо на початку впровадження карантинних заходів головним чином реєструвалися порушення протиепідемічних вимог, пов’язані з відсутністю необхідних умов для їх дотримання, то зараз спрацьовує так званий людський фактор. У переважній більшості закладів такі умови наявні, а порушення пов’язані переважно з невиконанням персоналом, відвідувачами протиепідемічних вимог, відсутністю належного контролю з боку адміністрації, власників закладів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь