Лариса Кошова про запис до лікаря вторинки

Дата: 08.10.2020 08:34
Кількість переглядів: 500

Фото без опису

Аби безкоштовно відвідати лікаря вторинної ланки, необхідне електронне направлення від лікаря, що надає первинну медичну допомогу – сімейного лікаря, терапевта чи педіатра. Водночас направлення не потрібне до гінеколога, психіатра, стоматолога, нарколога та фтизіатра. Також надається безоплатно кожному незалежно від наявності декларації екстрена медична допомога. Про це інформує очільниця обласного управління охорони здоров’я Лариса Кошова.

Також, за її словами, можна не брати направлення на кожен прийом тим, хто має хронічні захворювання та стоїть на обліку в лікаря.

– У випадку, якщо Ваш лікар у відпустці чи на лікарняному, направлення виписує спеціаліст, який його замінює, пояснює вона. – Також пацієнт може звернутися до завідувача відділення, який допоможе на місці вирішити питання. За умови звернення до вузького спеціаліста без направлення, необхідно заплатити за прийом. Тарифи на конкретну послугу в такому випадку клініка визначає самостійно.

За її словами, пацієнт, маючи направлення, може записатися на прийом до спеціаліста не лише того медичного закладу, із лікарем первинної ланки якого він уклав декларацію. Направлення на будь-яку послугу, окрім направлення на переведення між стаціонарами закладів, є безадресними.

– Якщо заклад, до якого ви звертаєтесь, має угоду з НСЗУ, послуга за направленням має бути надана безкоштовно, – пояснює Лариса Кошова. – Записатися на прийом до лікаря чи дізнатися графік прийому можна, звернувшись до реєстратури. Направлення на такі обстеження можуть виписувати спеціалісти вторинної ланки. Тож пацієнт не зобов’язаний повторно звертатися до сімейного лікаря/терапевта/педіатра повторно задля отримання направлення.

Видати таке направлення може не лише сімейний лікар/педіатр/терапевт. Після консультації спеціаліста вторинної ланки та у разі необхідності госпіталізації лікар вторинної ланки амбулаторної допомоги може видати пацієнту направлення на госпіталізації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь