Відповідальність неповнолітніх за вчинення злочинів!!!

Дата: 05.10.2020 13:28
Кількість переглядів: 517

 Фото без опису

Шановні батьки!!!

Для того, щоб Вашим дітям уникнути неприємностей із законом, Ви завжди повинні знати, де  і з ким спілкується Ваша дитина, як і з ким вона проводить вільний час…

Ні в якому разі не можна залишати дитину сам на сам із своїми проблемами.

Вам необхідно бути вірними друзями та помічниками для своїх дітей у всіх життєвих ситуаціях.

 

Переважна більшість підлітків вважає, що до їх повноліття за вчинене ними  правопорушення відповідають батьки. Проте, це не так. Законодавством передбачена  відповідальність неповнолітніх з 14 років.

     Юридична відповідальність – це вид соціальної відповідальності, що полягає в застосуванні державою до правопорушника певних заходів примусу, передбачених санкціями правових норм. Виокремлюють цивільну, адміністративну та кримінальну відповідальність.

   Цивільна відповідальність – це встановлені законом юридичні наслідки за невиконання або неналежне виконання особою обов’язків, зобов’язань, що пов’язані з порушенням  цивільних прав другої сторони.  Переважно цивільна відповідальність зводиться до компенсації завданих збитків і має майновий характер.

  Особи віком до 14 років не відповідають за заподіяну шкоду. Згідно ст. 1178 ЦК України за заподіяну шкоду особами, які не досягли 14 років, несуть відповідальність їхні батьки, усиновлювачі, опікуни, навчальні, виховні та інші заклади.

   Адміністративна відповідальність – це вид юридичної відповідальності, який застосовується до особи, яка вчинила адміністративне правопорушення, яке полягає у  протиправній, винній дії чи бездіяльністі, яка посягає на державний або громадський порядок, власність, права і свободи громадян, на встановлений порядок управління і за яку законодавством передбачено адміністративну відповідальність.

  Чинне законодавство передбачає, що кримінальній відповідальності та покаранню підлягають особи, яким до скоєння злочину виповнилось 16 років. Лише за деякі злочини, визначені законодавством, кримінальна відповідальність настає з 14 років.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь