Пошук

Черкащина має стати учасником пілотної програми трансплантології серця, – Сергій Сергійчук (фото)

Дата: 15.09.2020 08:37
Кількість переглядів: 269

Фото без опису

Голова Черкаської обласної державної адміністрації Сергій Сергійчук із робочим візитом побував у обласному кардіологічному центрі. Із керівницею медичної установ Світланою Журбою обговорили питання розвитку трансплантології серця та покроковий механізм її реалізації. 

– Заклади нашої області можуть одними із тих, хто матиме ліцензію на проведення трансплантації. І це цілком реально. У світі вже понад мільярд людей вижили завдяки пересадці органів. Україна на правильному шляху і активно рухається в цьому напрямку. Є чіткий план розвитку: на 2020-ий рік передбачено 112 млн грн на трансплантацію органів і тканин, розроблена пілотна програма. Черкащина – має стати однією із учасників цієї програми, – наголосив Сергій Сергійчук.    

Голова ОДА подякував фахівція Центру, адже кадробий потенціал установи – один із кращих в Україні.

Із керівницею закладу Світланою Журбою та фахівцями кардіоцентру обговорили потребу у відкритті ще двох операційних та добудову кардіохірургічного комплексу в цілому. Це не лише збільшить кількість оперувань, а й дозволить проводити трансплантації серця. Сергій Сергійчук також оглянув недобудований корпус. За словами голови ОДА, проектно-кошторисна документація потребує коригування, тому це завдання №1. Далі – подання проекту на конкурс ДФРР. 

– На сьогодні заклад направив документи МОЗ України для отримання ліцензії на проведення трансплантації серця. Саме трансплантація органів та тканин є дієвим і, зазвичай, єдиним засобом порятунку життя і відновлення здоров’я у випадках, коли інші методи лікування неможливі. Щороку в Україні потребує трансплантації близько 5 тисяч людей. Але пацієнти змушені робити операції за кордоном. Тому маємо досягти “трансплантаційної незалежності”, – наголосила Світлана Журба.

Нагадаємо, що Президент України Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, що регулюють питання трансплантації анатомічних матеріалів людині”. Закон має на меті забезпечення побудови дієздатної та ефективної системи трансплантації в Україні й погодження національного законодавства з міжнародними актами у цій сфері.

У Міністерстві охорони здоров’я України створено підрозділ з розвитку трансплантології.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь