Новозбудована амбулаторія в Набутівській ОТГ приймає пацієнтів

Дата: 28.07.2020 21:52
Кількість переглядів: 435

Фото без опису

Ще одну амбулаторію сімейної практики сімейної медицини відкрили на Черкащині. Вже сьогодні сюди на прийом до лікарів розпочнуть приходити перші пацієнти з Набутівської ОТГ. Запуск таких об’єктів – у пріоритетах, відзначає очільник області Роман Боднар на запуску амбулаторії.

Прийматимуть пацієнтів три лікарі загальної практики та сімейної медицини. Загалом з ними підписали декларації понад три тисячі жителів громади. Один із лікарів приїхав працювати в амбулаторію із Корсунь-Шевченківського. Його родину забезпечили житлом.

Розпочали будівництво амбулаторії у 2019 році, вартість робіт – майже 9 мільйонів гривень. З них 10 % спрямували з бюджету ОТГ.

– По області завершення будівництва амбулаторій в активній фазі, – відзначає Роман Боднар. – До кінця року маємо в планах відкрити ще 15 таких об’єктів. Загалом Черкащина поповниться 55 новими або ж реконструйованими амбулаторіями. Програма підтримки триває до кінця року, хочемо використати передбачені кошти з максимальною користю для громадян. Кожна амбулаторія матиме свій автомобіль, що передбачено Стратегією розвитку області.

Водночас у ході наради з головами ОТГ, яка відбулася у селі Нетеребка за участі народних депутатів та експертів Міністерства розвитку громад України, порушили питання доцільності зведення саме нових приміщень. Адже у непоодиноких випадках було б достатньо провести якісну реконструкцію вже наявних в громадах приміщень.

– У подальшому ж ми всі на місцях будемо більше дослухатися один до одного, – додав очільник області. – Це допоможе більш ефективно та зважено втілювати державні програми регіонального розвитку. Хочу роз’яснити ще один момент. Амбулаторії чи інші проекти – це не об’єкти для політичних спекуляцій і не привласнення напрацювань попередньої влади. Проблем з будівництвом вистачало. Існував ризик неосвоєння виділених коштів у визначені терміни. Наше завдання як менеджерів – оцінити ситуацію, направити процеси, аби успішно довести їх до логічного завершення. Подяка всім причетним до будівництва незалежно від політичної приналежності.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь