Роман Боднар про втілення «Безпечної Черкащини» в області

Дата: 07.07.2020 21:48
Кількість переглядів: 273

Фото без опису

«Безпечна Черкащина» – важливий проект для збереженням безпеки жителів області. На цьому наголосив очільник області Роман Боднар. Як упроваджуватимуть цю програму на Черкащині та якими етапами він розповів у ході пресконференції з журналістами.

Допоки область та безпосередньо Черкаси входять у перелік тих регіонів України, де така система комплексного відеонагляду ще не працює. На відміну від великих українських міст, де вона діє вже декілька років. Майже 30% злочинів вдається розкрити саме завдяки цій системі, оцінюють експерти.

– Це – розгалужена система, яка діятиме по всій області та цілодобово керуватиметься із серверної кімнати, що адмініструватиме управління Нацполіції, – пояснює роман Боднар. – У першій фазі ми говоримо про встановлення 200 камер на автомагістралях та у місті Черкаси. Завдяки підтримці депутатів, з обласного бюджету вже передбачили фінансування у розмірі 3 млн грн. Ще 3 млн грн надасть обласний центр, на 2 млн грн Черкаси використають уже наявного обладнання. Нині оголошені тендери. Замовник –  ГУНПв Черкаській області. Воно проводить тендер та формують техзавдання спільно з патрульними, СБУ, ДСНС. До кінця року хочемо запровадити перший етап цього важливого для збереження безпеки громади проект.

Скільки камер придбають для себе, в кожній ОТГ вирішуватимуть самостійно. Сюди проведуть спеціальне оптоволокно та згодом підключать камери до єдиної системи, – додає Роман Боднар.

– Якщо автомобіль перебуває в розшуку, то його «забивають» в пошук, і, де б він не з’являвся в камері, програма автоматично зчитує і дає сигнал про його місцезнаходження, – говорить очільник області. – Крім того, завдяки системі спостереження та спеціальному програмному забезпеченню, є можливість встановити особу по фізіологічним даним. Приміром, один з потенційних виконавців робіт запустив програмне забезпечення для нагрудних камер патрульних. Коли вони тільки підходять до автомобіля, на планшет уже приходять усі дані по авто. Це, безперечно, надзвичайно зручно та оперативно.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь