Пошук

Наше завдання – забезпечувати рівний доступ всіх громадян до Дніпра, – Роман Боднар (відео)

Дата: 30.06.2020 08:44
Кількість переглядів: 326

Голова Черкаської ОДА Роман Боднар спільно із правоохоронними та контролюючими органами продовжує аналізувати проблему незаконних намивів берегів Дніпра. 

– Учора небайдужі черкащани знову повідомили про вивіз сміття у прибережній зоні Дніпра. Правоохоронці затримали ці вантажівки та водіїв, зараз з’ясовують інформацію про замовників. Сподіваюся, що вже найближчим часом вони будуть покарані. Тим, хто планував тут з часом почати незаконне будівництво, здається, що правоохоронна система так і не почне працювати. Змушений розчарувати. Кримінальне провадження відновлене. Порушується низка законодавчих актів та наноситься величезна шкода довкіллю! Екологи вже прораховують завдані збитки, – говорить у відеозверненні голова ОДА.

Роман Боднар звернувся до міського голови Черкаc Анатолія Бондаренка, голів місцевих рад, контролюючих органів, судової гілки влади публічно сприяти у вирішення питання.

Нагадаємо, що Президент Володимир Зеленський підписав закон, який забороняє обмеження доступу громадян до водойм. Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення безперешкодного доступу громадян до узбережжя водних об’єктів для загального водокористування» № 233-ІХ Верховна Рада України підтримала 29 жовтня 2019 року.

Закон забезпечує безперешкодний і безоплатний доступ до узбережжя річок, водойм та островів для загального водокористування і посилює відповідальність за будь-яке обмеження такого доступу.

Згідно з законом, на узбережжях повинні демонтувати огорожі протягом десяти днів після одержання письмової вимоги місцевої адміністрації чи виконавчого органу сільської, селищної чи міської ради. Видатки, пов’язані з демонтажем зазначених огорож або інших конструкцій, відшкодовуються їхніми власниками.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь