Пошук

На Черкащині представили щорічну доповідь Уповноваженої ВРУ з прав людини

Дата: 26.06.2020 08:07
Кількість переглядів: 372

Діяльність обласної влади у сфері дотримання прав та свобод громадян оцінюють позитивно в Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової. Про це йдеться у щорічному звіті. Його сьогодні презентували в ОДА на засіданні за участі заступника очільника області Юрія Лесюка.

Загалом кричущих негативних прикладів порушення прав та свобод людини за минулий рік в області не зафіксували, відзначає регіональний представник Уповноваженого ВРУ з прав людини Валерій Єфіменко. Та додає, загалом кількість звернень до Уповноваженої з року в рік зростає. За минулий рік понад 47 тисяч осіб звернулися щодо порушення їхніх прав та свобод. Результати розгляду цих звернень оприлюднені у доповіді. Так само як і перевірок й моніторингових візитів, здійснених представниками Секретаріату Уповноваженого, виявлені недоліки, рекомендації органам місцевої влади щодо усунення порушень або недопущення їх у подальшому.

– Упродовж року ми, як регіональні представники, здійснюємо чимало виїздів в установи пенітенціарної служби, місця відбуття покарання, аби проінспектувати, як тут дотримуються прав людей, так само, як і звертаємо увагу на адаптацію представників нацменшин, зокрема, ромської, – розповідає Валерій Єфіменко. – Останнє, між тим, є одним з наших пріоритетів. У своїй роботі ми відчуваємо постійну підтримку з боку обласної влади. Звісно, є низка питань і різних галузях, але, певен, спільно нам вдасться їх вирішити.

Торік інституцію Уповноваженого ВРУ з прав людини реаредитували статусом А – найвищим статусом відповідності Принципам ООН, які стосуються статусу національних установ, що опікуються заохоченням та захистом прав людини. Її визнали як законну, надійну, релевантну та ефекти сану установу, що захищає та просуває права людини на національному та регіональному рівнях.

Обласна влада готова й надалі співпрацювати із Секретаріатом Уповноваженого з прав людини, зауважив заступник очільника області Юрій Лесюк.

– Дотримання прав та свобод громадян закріплене в основному законі України – Конституції, тож контроль за його дотриманням – наш обов’язок, – додав посадовець. – І це має бути не лише за запитати суспільства, а насамперед як основа діяльності органів виконавчої влади, де поважають права людей та кожен сумлінно виконує свої обов’язки.

Доповідь можна переглянути тут.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь