В ОДА відзвітували за першу декадну перевірку нелегальних перевізників

Дата: 22.06.2020 08:11
Кількість переглядів: 345

Фото без описуФото без опису

На Черкащині завершилася перша декадна перевірка після послаблення карантинних обмежень нелегальних пасажирських перевізників. Вона тривала з 10 до 18 червня та мала на меті виведення з ринку перевезень тих, хто працює без ліцензій. Про її результати повідомив перший заступник очільника області Дмитро Ляшов.

За період перевірок склали 14 адміністративних протоколів за статтею 164 КпАП України, 12 актів за порушення статті 39 про автомобільний транспорт та 1 адмінпротокол за 122 статтею Кодексу про адмінправопорушення України. Розмір штрафів, які накладають за такі порушення, сягає від 17 до 34 тис. грн. До роботи залучали, окрім фахівців Департаменту інфраструктури та ЖКГ Черкаської ОДА, управлінь Укртрансбезпеки у області, патрульної поліції, Держпраці у області, Головних управлінь Національної поліції у області та ДПС, й ліцензованих перевізників.

 Проблема з виводом нелегалів з ринку пасажирських перевезень – нагальна, – наголосив посадовець. – Деякі АЗС втрачали до 25% пасажирів. Нині ж відзначають, що навіть після першої ґрунтовної перевірки нелегалів, пасажири частіше обирають ліцензованих перевізників. За їхніми словами, завдяки проведеній роботі, прибутки за деякими напрямками зросли від 8 до 40%. А це сплачені податки, кошти на оновлення автопарку. Ми вже опрацювали результати декадної роботи та зробили висновки. Є зауваження до організації роботи, є проблеми. Останні здебільшого стосуються відсутності повноважень у окремих територіальних органів виконавчої влади.

Проводити такі перевірки в області будуть і надалі. Втім план роботи оновлять. Для цього в ОДА розпочали збір пропозицій від всіх залучених сторін. Водночас всім територіальним управлінням надані доручення підготувати перелік імовірних змін до діючого законодавства, що дозволить ефективніше використовувати їхній ресурс та повноваження на проведення подібних перевірок. Їх опрацюють в профільному департаменті, аби надалі з готовими пропозиціями звернутися на загальнодержавний рівень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь