19 червня відзначають День фермера (відео)

Дата: 22.06.2020 08:02
Кількість переглядів: 383

Фото без описуФото без описуФото без опису

Сьогодні, 19 червня, вперше в Україні відзначають День фермера. Свято напередодні було започатковане президентом Володимиром Зеленським. 

Голова Черкаської ОДА Роман Боднар привітав фермерів Черкащини, загалом в області зареєстровано 1405 фермерських господарств. Сьогодні очільник області відвідав фермерське господарство “Ліван-Агро”. Під час зустрічі із фермерами Черкаського району обговорили програми підтримки як на обласному, так і державному рівні. 

Більше про підтримку фермерства – за посиланням.

А також на інформаційному порталі АПК. 

В Україні продовжують впроваджуватися аграрні розписки, що спростовують доступ до фінансових ресурсів. В області укладено  майже 170 аграрних розписок на суму більше 1,5 млрд. гривень.

– Запровадження цього професійного свята є визнанням на державному рівні важливості вашої праці. Вашого вагомого внеску в розвиток як агропромислового комплексу, так і гарантування продовольчої безпеки України.  Був вражений високим технологічним рівнем фермерського господарства на Черкащині. В області майже півтори тисячі фермерських господарств. Сьогодні складно уявити сферу сільського господарства без наукового підходу, нам є чим пишатися. І це заслуга ваша – господарів на своїй землі, – відзначив Роман Боднар.

Довідково: 

В області зареєстровано 1405 фермерських господарств, з них 1262 здійснюють свою діяльність у галузі рослинництва, 34 – тваринництва. У користуванні фермерських господарств знаходиться 162 тис. га сільськогосподарських угідь, з них ріллі – 159 тис. га. В середньому на одне господарство припадає 113 гектара ріллі.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь