40 років розвитку: Агрофірма «Маяк» масштабує й оновлює виробництво

Дата: 02.06.2020 08:10
Кількість переглядів: 354

 

Виробляють, переробляють та продають – агрофірма «Маяк» у селі Піщане, що на Золотоніщині, не зупиняється у роботі. Уже понад 40 років тут розвивають тваринництво, вирощують зернові, а нині виробляють комбікорми, ковбаси та молочну продукцію на продаж. У планах – подальша комп’ютирезація та механізація виробничих процесів.

Ознайомив з масштабним виробництвом першого заступника очільника області Дмитра Ляшова директор СТОВ Агрофірма «Маяк» Микола Васильченко. Він переконаний, що основне багатство українців – це земля. Саме вона може дати найбільший достаток тим, хто віддано працює на ній.

– Ми самі маємо хазяйнувати на нашій землі, не сподіваючись на чиюсь допомогу, що хтось щось принесе «на блюдці», – зазначає Микола Семенович. – Треба використовувати той земельний потенціал, який маємо. Адже гроші беруться «з землі» і вкладаємо в неї ж. Ми працюємо за принципом «виробив, переробив, продав». Виробити більше, дешевше, конкурентоздатніше. А конкурентоздатнішим воно стане тільки тоді, коли будуть створені умови тим, хто буде працювати, і тим, від кого ми маємо отримати молоко чи мед.

Наразі на підприємстві посили зерносушильний комплекс з 30 тисяч тонн до 50. Тут діють дві «ріеловські» сушарки. Поруч прив’язали «нідерландський» комбікормовий завод з продуктивністю 7 тонн на годину, 200 тонн за добу. Гранульований комбікорм агрофірма використовує як для своїх потреб, так і на продаж.

– Такі підприємства своєю сталою роботою формують економіку Черкащини, – зауважує перший заступник голови ОДА Дмитро Ляшов. – Виробники розуміють важливість автоматизації, упровадження нових технологій у виробництво, що підвищує потужності та якість продукції. Водночас не від одного підприємця чув про потребу у кваліфікованих кадрах. Вони готові забезпечувати робочими місцями, втім шукають якісно навчені «мізки». Що ж, певен, знаючи запит, можемо працювати над його вирішенням.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь