У Гельмязеві добудовують сучасну амбулаторію

Дата: 01.06.2020 08:35
Кількість переглядів: 406

Фото без опису

Ремонт амбулаторії у Гельмязеві, що на Золотоніщині, на фінішній прямій. По завершенню робіт тут готові надавати якісні медичні послуги понад 8,4 тисячам громадян, які уклали декларації з тутешніми лікарями. Уже проведені роботи приміщень оглянув перший заступник очільника області Дмитро Ляшов.

Створювали амбулаторію на базі Гельмязівської номерної лікарні, яка була розрахована на 170 ліжок. Під неї відвели один з корпусів закладу. Нині приміщення повністю автономізоване та переплановане відповідно до потреб лікарів, має власну газову котельню. Ремонтні роботи повністю закінчили на другому поверсі, тут вже приймають лікарі. На першому – мають завершити у найближчі місяці.

Фото без опису

– Після відкриття амбулаторія повністю задовольнить потреби місцевого населення у якісних медичних послугах та повністю виконуватиме функцію первинної ланки у забезпеченні людей лікуванням, – каже директорка КНП «Золотоніський ЦПМСД» Лариса Насальська. – Тут хороші умови як для лікарів, так і для пацієнтів. До відкриття ми докуповуватимемо аналізатор крові та сечі та інше необхідне обладнання, незабаром маємо отримати комплекти телемедицини для кожного лікаря. Вже є автомобіль для амбулаторії. Тобто фактично ми повністю готові перейти на якісно новий рівень роботи та надання послуг.

Наразі в амбулаторії працюють три терапевти, сімейний лікар та педіатр. Їхні кабінети обладнані комп’ютерами з підключенням до мережі Інтернет та кардіографами. В планах – запустити в роботу стоматологічний кабінет.

– Зараз ми є свідками того, як якісно перетворюється медицина первинної ланки, – відзначає перший заступник очільника області. – Це – закладання фундаменту для подальшої медичної реформи. Безумовно є багато питань до реформи, особливо 2-ї ланки. Можливо не враховані багато зовнішніх чинників або регіональних факторів, але я прихильник того, щоб було чітке відчуття, що «гроші ходять за пацієнтом» та забезпечують якісне лікування. І ми вже бачимо, як це може бути реалізовано принаймні на первинній ланці.

Відкриття сучасних амбулаторій, де створені умови для якісної праці медиків є підґрунтям для розвитку медицини у громадах, додає посадовець. Це також стимулюватиме лікарів обирати роботу саме в амбулаторіях при селі, адже тут умови не гірші, ніж у місті. Від цього матимуть перевагу насамперед жителі громад, адже отримуватимуть професійніші послуги.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь