Пошук

У Черкаську обласну лікарню придбали ангіограф за 23,4 мільйони гривень (ФОТО)

Дата: 29.05.2020 08:44
Кількість переглядів: 298

Коштом обласного бюджету у відділення інтервенційної радіології Черкаської обласної лікарні придбали дороговартісне обладнання – ангіограф за 23, 4 млн грн. Також у відділенні провели капітальний ремонт, вартість якого 3,1 млн грн. 

Відділенню інтервенційної радіології вже 31 рік, – розповідає головний лікар Обласної лікарні Олександр Дудник.  На сьогодні це відділення має потужний діагностичний та хірургічний центр інтервенційної радіології – один із кращих в Україні.

У відділенні проводяться повна діагностика судин:

діагностичні ангіографічні дослідження всіх органів і систем організму, рентгенхірургічні втручання на судинах серця, головного мозку, аорті та її гілках, органах малого тазу, магістральних судинах, кінцівках та ін.

Новий ангіограф розширить діагностику судинних патологій в організмі людини. В обласній лікарні це другий ангіограф, але новий охоплює ширший спектр діагностики.

Придбаний ще у 2004 році попередній ангіограф не відповідав сучасним вимогам, часто виходив із ладу та вже 6 років потребував заміни. Це стало причиною зменшення кількості діагностичних досліджень, рентгенхірургічних втручань та нераціонального використання наявного кадрового потенціалу.

У відділенні працюють висококваліфіковані кадри,  які пройшли стажування в клініках США, Німеччини, Франції, а також у провідних профільних інститутах України. Але, говорить лікар-хірург, розробники на сьогодні намагаються робити обладнання “дружнє для користувачів”, щоб медики зосереджувалися на пацієнті, а не навантували себе додатковими маніпуляціями на апараті. 

– Щорічно у відділенні в минулому проводилося понад 4,5 тисячі ангіографічних досліджень та рентген хірургічних втручань. Новий ангіограф збільшить потужності, зараз на ньому проводять від 8 операцій на день, – зауважує головний лікар Обласної лікарні Олександр Дудник. 

Голова Черкаської ОДА Роман Боднар подякував депутатському корпусу Черкаської обласної ради за увагу до сфери медицини та підтримку закладів. 

– Ми всі розуміємо, що в сучасній медицині важливе забезпечення новітнім обладнанням.  Тому цей ангіограф суттєво покращить і якість діагностики, і якість оперативних втручань. Зважаючи на потужності обласного онкодиспрансеру, обласного кардіоцентру, можемо із впевненістю сказати, що рівень медицини  на Черкащині один із найкращих.

За словами голови Черкаської обласної ради Анатолія Підгорного, придбання такого дороговарітсного обладнання можна назвати рекордним за останні 7 років:

– Серед депутатів обласної ради – є лікарі. Тому добре, що ми чуємо про проблеми і потреби медицини із перших вуст. Завжди спілкуємося із лікарями, керівниками відділень. Галузь медицини залишається у пріоритеті для області, – відзначає Анатолій Підгорний.

Додає, що на боротьбу із коронавірусом із обласного бюджету із початку року виділили 30 млн грн.            


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь