Пошук

У четвірці найактивніших: підприємці Черкащини долучаються до державної програми «Доступні кредити 5-7-9%»

Дата: 22.05.2020 10:05
Кількість переглядів: 348

В Україні в лютому стартувала програма для малого і середнього бізнесу «Доступні кредити 5-7-9%». За результатами програми, підприємці Черкащини виявились в четвірці за кількістю отриманих кредитів, каже директор Департаменту регіонального розвитку ОДА Василь Стеценко.

За його словами, вже близько 30 підприємців Черкащини отримали кредити. Наразі оформити заявку можна у восьми банках області. Загалом ця Програма для тих, хто давно мріяв про свій маленький бізнес, але досі не наважувався на це з різних причин, але вона – не тільки про роздачу дешевих грошей, це, скоріше, історія про розвиток української економіки.

Фінансова державна підтримка надається з метою:

– розвитку підприємництва, зокрема сприяння розвитку суб’єктів підприємництва, збільшення обсягів виробництва, експорту, імпортозаміщення, високотехнологічного виробництва, енергоефективності, впровадження інновацій, а також сприяння створенню нових робочих місць та підприємств.

Крім того в умовах пов’язаних з коронавірусом, карантином та епідемією програма трансформувалась та розширила антикризові заходи для підтримки та збереження бізнесу:

– запобігання виникненню та поширенню, локалізації та ліквідації спалахів епідемій та пандемій гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, а також для запобігання та подолання їх наслідків;

– рефінансування існуючої заборгованості в банках України за кредитами суб’єктів підприємництва.

Рефінансування здійснюється під 0% річних. Компенсацію ставки до 0% отримують суб’єкти господарювання (групи компаній), чий річний дохід не перевищував 10 млн. євро та у разі збереження: 80% персоналу та 60% фонду оплати праці від стану підприємства на 1 березня 2020 року).

Щоб отримати кредит, спочатку необхідно ознайомитися з умовами програми. Це можна зробити або на сайті уповноваженого банку, або на сайті самої програми 5-7-9.gov.ua. На сайті є перелік всіх уповноважених банків. Після ознайомлення з умовами програми, зрозумівши, що ви відповідаєте критеріям – подаєте документи в обраний вами банк. Далі банк ретельніше розглядає ваші документи і робить висновок та приймає відповідне рішення.

В цьому і є особливість даної програми, яка закріплена рішенням уряду, це те, що виключно банки обирають позичальників і надають кредити на основі власних правил.

Детальніше про програму «Доступні кредити 5-7-9%» ви зможете дізнатися на сайті 5-7-9.gov.ua.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь