Черкаській обласній лікарні придбали ампліфікатор для ПЛР-діагностики (фото)

Дата: 15.05.2020 10:28
Кількість переглядів: 394

Фото без описуФото без описуФото без опису

Черкаській обласній лікарні придбали сучасний ампліфікатор CFX96 Touch для діагностики методом полімеразно-ланцюгової реакції. 

На період боротьби із коронавірусною інфекцією апарат передадуть у тимчасове користування обласному лабораторному центру, де на сьогодні проводять щоденно до 500 ПЛР-досліджень. Надалі ж ампліфікатором здіснюватимуть широкий спектр діагностичних процедур.

– Сьогодні ми, враховуючи ситуацію з коронавірусом, передаємо ампліфікатор в тимчасове користування до обласного лабораторного центру МОЗ України. Після повернення до звичайного ритму життя на апараті  будуть проводити низку видів діагностики. Однозначно, цей апарат матиме стратегічне значення, оскільки перед нами стоїть амбітна ціль – розпочати в області трансплантацію органів, зокрема нирок. Нагадаю, що трансплантацію кісткового мозку вже розпочали в онкодиспансері. А без якісної діагностики ці процеси не можливі. Тобто його зможе використовувати і онкодиспансер, і інші заклади області, – говорить голова Черкаської ОДА Роман Боднар. 

За словами головного лікаря Черкаської обласної лікарні Олександра Дудника, на ПЛР-ампліфікаторі є можливість проводити низку діагностик генетичних та онко-генетичних захворювань. Наприклад, вагітним на ранніх стадіях виявляти генетичні захворювання, а також інфекційні. Що дозволить вчасно пролікувати випадок. наголошує, що вчасна та точна діагностика – це фундамент для успішного лікування на ранніх стадіях. А також діагностику вірусних інфекцій: вірусних гепатитів,  герпесвірусної інфекції,  токсоплазмоз, бактеріальних інфекцій.

Важливо,  що в закладі є фахівці, які працюватимуть з високотехнологічним апаратом. Але планують і розширення. Адже на меті – створення сучасної ПЛР-лабораторії з широким функціоналом.

Апарат закупили коштом благодійного фонду “МХП-Громаді”. Додатково в лабораторію в межах спільного проекту бізнесу, влади та громадськовсті “Спільнодія Черкащини” придбали комплектуюче обладнання: ультрафіолетовий бокс, термошейкери та інше лабораторне обладнання на майже 300 тис грн.

– Агенція регіонального розвитку в межах проекту “Спільнодія Черкащини” дооснастила лабораторію обладнанням для комплексності робіт. Вже закупили ультрафіолетовий бокс, термошейкери та інше лабораторне обладнання на майже 300 тис грн, – додає керівниця Черкаської агенції регіонального розвитку Любов Ропало. 

Як відзначив координатор Черкаського обласного штабу протидії коронавірусу від МХП Руслан Пономаренко, бізнес готовий і надалі реагувати на потреби закладів охорони здоров’я.

– Ми усвідомлюємо важливість цього апарату і для боротьби з коронавірусом, і для подальшої роботи обласного закладу. Тому в співпраці із обласною адміністрацією оперативно відреагували на потребу. Переконані, що апарат врятує не одне життя, бо на сьогодні ПЛР-діагностика – один із найточніших методів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь