В області хворі на ниркову недостатність черкащани забезпечені доїздом до лікувальних закладів

Дата: 04.05.2020 08:26
Кількість переглядів: 348

Фото без опису

На Черкащині лікування хворих на ниркову недостатність методом гемодіалізу продовжується. На місцях же визначено механізм доїзду пацієнтів до закладів охорони здоров’я, зважаючи й на карантинні заходи.

Начальниця Управління охорони здоров’я ОДА Лариса Кошова зазначає, що Черкаська обласна державна адміністрація ще в березні звернулася листом до районних державних адміністрацій, виконавчих комітетів міст обласного значення, також до об’єднаних територіальних громад, аби на місцях забезпечили транспортування хворих із хронічною хворобою нирок до медзакладів задля лікування пацієнтів методом гемодіалізу.

–У нас в області на сьогодні проживає 270 пацієнтів, які потребують лікування гемодіалізом, – говорить пані Лариса. – І при цьому вони повинні проходити процедуру гемодіалізу мінімум тричі на тиждень по 4 години. Утім навіть у час карантину цей процес не зупинився. А механізм доїзду хворих до медичних закладів в цілому забезпечений. Тобто організовано транспортування шляхом забезпечення автотранспортом або виділена матеріальна допомога для оплати доїзду. Допомагають також волонтери. Деякі жителі області самостійно дістаються лікувальних закладів, на власних авто.

У містах та районах Черкащини процес доїзду організований по-різному. Приміром, в Умані управління праці та соціального захисту населення постійно надає транспортні соціальні  послуги в межах проекту «Соціальні перевезення Черкащини», зокрема й дванадцятьом із двадцяти восьми потребуючих осіб для доставки їх до місця одержання процедури гемодіалізу. Водночас тамтешня міська рада забезпечує людей, які потребують такого лікування, і проїзними квитками для проїзду в міських автобусах за спеціальними маршрутами, згідно з оприлюдненими графіками.

А ось на Драбівщині доїзд до медустанови хворих на ниркову недостатність забезпечують завдяки адресному фінансування в межах  районної комплексної програми «Турбота».

У Черкасах пацієнти також безоплатно доїжджають на лікування за спеціальними маршрутами до обласної лікарні та ТОВ «Фрезеніус Медікал Кер Україна». Дехто з жителів області доїжджає власним автотранспортом.

Нагадаємо, медичну допомогу методом амбулаторного гемодіалізу забезпечують в області, зокрема, в умовах відділення нефрології та діалізу КНП «Черкаська обласна лікарня Черкаської обласної ради» та його 4 філіях на базі: Звенигородської центральної районної лікарні, Золотоніської  районної багатопрофільної  лікарні, Уманської ЦРЛ, Смілянської міської поліклініки ім. Т. Шевченка.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь