У період травневих свят в області посилять контроль за дотриманням обмежувальних протиепідемічних заходів

Дата: 04.05.2020 08:20
Кількість переглядів: 397

Фото без опису

Керівникам на місцях рекомендують на період травневих свят запровадити, відповідно до законодавства, додаткові обмежувальні протиепідемічні заходи щодо перебування людей в громадських місцях. Йдеться про визначений час, а саме: у період з 00 год. 00 хв. 1 травня до 6 год. 00 хв. 4 травня та з 00 год.00 хв. 9 травня до 6-ї ранку 12 травня. Про це свідчить датований 30 квітня протокол № 21 засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

У документі, поміж іншого, зазначають:

посилити роботу щодо попередження та виявлення порушень правил карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених Законом України «Про захист населення від інфекційних хвороб», іншими актами законодавства, а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними хворобами.

Окрім цього, головам райдержадміністрацій, керівникам міст, а також територіальних громад рекомендували розглянути на засіданнях місцевих комісій з питань ТЕБ та НС питання відновлення роботи агропромислових ринків – за умови дотримання вимог щодо профілактичних заходів протидії поширення коронавірусної хвороби COVID-19 при здійсненні торгівлі харчовими продуктами на агропродовольчих ринках. Такі рекомендації визначені на виконання постанови КМУ від 29.04.2020 № 313 та постанови Головного державного санітарного лікаря України від 27.04.2020 року № 14 «Щодо протидії поширенню коронавірусної хвороби COVID-19 в місцях торгівлі харчовими продуктами на агропромислових ринках», також відповідно до законів України «Про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення» та «Про захист населення від інфекційних хвороб».

При цьому Головному управлінню Держпродспоживслужби у Черкаській області, Головному управлінню Національної поліції в Черкаській області, керівникам РДА, МВК та ОТГ забезпечити комісійне проведення щоденних позапланових перевірок за дотриманням агропродовольчими ринками протиепідемічних вимог до їхньої діяльності, встановлених Головним державним санітарним лікарем України.

Інформує Прес служба Черкаської ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь