У Благодатному відкрили амбулаторію (фото)

Дата: 30.04.2020 09:58
Кількість переглядів: 359

Сьогодні відкрили амбулаторію загальної практики сімейної медицини у селі Благодатне Золотоніського району. Тут будуть обслуговуватися пацієнти не лише Благодатного, а й із ближніх сіл, дачних кооперативів. Це друга амбулаторія, яку в цьому році здали в експлуатацію та яка на 100% готова до прийому черкащан. 

Із сімейним лікарем на сьогодні підписано більше 2 тисяч декларацій, однак в амбулаторії прийматимуть всіх пацієнтів, які звертатимуться по допомогу.

Фото без опису

За словами голови Черкаської обласної державної адміністрації Романа Боднара, важливо покращувати якість надання медичних послуг саме у сільській місцевості.

– До липня плануємо здати в експлуатацію ще 16 амбулаторій, а також додатково до кінця року зробити ремонт 21-ій амбулаторії. Для кожної амбулаторії передбачений як мінімум 1 транспортний засіб. 32 автівки ми вже закупили, плануємо ще 25. Важливе питання і телемедицини в сільській місцевості, адже тепер є можливість зв’язатися пацієнту із лікарями найвищої категорії третинної ланки, які можуть  дати рекомендації і відпрацювати методику лікування. Крім того зараз в області триває ініційований Президентом проект “Велике Будівництво”, комфорт об’єктів соціальної та дорожньої інфраструктури – один із найбільших запитів суспільства,  – зауважив Роман Боднар.

Нагадаємо, що районам Черкащини до сільських амбулаторій вже передали 32 нових автомобілі «Renault Duster». Придбали їх коштом державної субвенції, вартість усіх автівок – майже 15 мільйонів гривень.

На реалізацію Програми розвитку сільської медицини була спрямована державна субвенція ще у 2018 році, а також співфінансуванням з місцевих бюджетів.  Термін програми завершується у 2020-му.

Кошторисна вартість амбулаторії – 8,8 млн грн. Виконано робіт на 7,8 млн грн: будівельні роботи, закупівля технологічного та медичного обладнання. Як відзначив голова Золотоніської РДА Дмитро Клименко, співфінансування із місцевого бюджету склало 1,8 млн.

Фото без опису

 Всі, хто звертається по допомогу, її отримають, – наголосив лікар Микола Ващенко. Також розповів про технічне забезпечення: амбулаторія має комп’ютери, обладнання для телемедицини, що дозволяє контактувати із лікарями третинної ланки, тобто вузькопрофільними фахівцями. Крім того є й обладнання для діагностики.

Фото без опису

Фото без опису

На важливості навності авто в амбулаторії наголосив і депутат Верховної Ради України Олександр Скічко. 

– Переконаний, що в таких комфортних умовах і мають працювати медики. Адже кваліфіковані кадри – це найбільша цінність для медицини. Верховна Рада підтримала зміни до бюджету у сфері медицини: це підтримка медичних працівників, закупівля обладнання. Фактично фінаснування сфери охорони здоров’я зросте в 1,5 рази.

Фото без опису

Місцева жителька  Благодатного Ніна Кравченко стала однією з перших пацієнток амбулаторії.

– Зараз карантин, поїхати до лікаря в інше місто складно. Тому добре, що тепер є можливість консультуватися тут на місці. Мені 69 років, проблеми зі здоров’ям, на жаль, є. Лікар у нас досвідчений, тому звичайно раді, що амбулаторія відкрилася.

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь