Пошук

Олексій Чернишов і Роман Боднар про реалізацію інфраструктурних об’єктів області

Дата: 24.04.2020 16:07
Кількість переглядів: 353

Уже до кінця цього року на Черкащині планують реалізувати не один будівельний проект. Переконаний у цьому й Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов, який сьогодні прибув з робочим візитом до Черкаської області.

В обласній адміністрації спільно з головою ОДА Романом Боднаром провели брифінг. Під час нього пан Олексій зауважив, що минулого тижня ВРУ ухвалила зміни до Держбюджету на 2020 рік. Державний фонд регіонального розвитку був скоригований, утім, за словами міністра, робота щодо реалізації запланованих проектів не припиняється.

– Наразі ми сконцентровані на реалізації проектів, – зазначив Олексій Чернишов. – Йдеться, насамперед, про втілення соціальної програма Президента України «Велике будівництво». Це, так звана, програма «5:5:5» –  шкіл, дитячих садочків та стадіонів для кожної області. Нині ж ми разом з очільниками регіонів верифікуємо об’єкти, стан їхньої готовності. Саме для цього я сюди прибув сьогодні. Маю ці об’єкти побачити на власні очі. Зрозуміти, на якому етапі вони. Упевнений держава має розвиватися, а будівництво не припинятися. Цього дня ми перевірили й дві ділянки автодоріг. І я запевняю, що об’єкти дорожнього будівництва будуть добудовані в терміни.

Водночас голова ОДА Роман Боднар наголосив, що «Велике будівництво» є одним із пріоритетів і на Черкащині. Враховуючи коригування фінансування, в області в межах проекту планують побудувати 4 садочки, 4 школи та 4 стадіони. Деякі з них відбудовуватимуть з нуля, деякі реконструюють, аби не просто побудувати об’єкти, що не передбачені мережею.

– Ми першою чергою відновлюємо освітній простір. Це по суті реконструкція діючого об’єкту, оновивши та осучаснюючи його, застосовуючи енергозберігаючі технології, створюючи такий внутрішній простір, що сприяв би навчанню дітей.

Роман Боднар розповів про перехідні будівельні об’єкти в області, також ті, що призупинені, загалом про пріоритетні на нинішній рік та в подальшому, а саме: Черкаський музично-драматичний театр, Школу олімпійського резерву, Центр екстреної медичної допомоги, Черкаський аеропорт. Очільник також наголосив:

– Дорожня сфера та сфера будівництва загалом багато років була недофінансованою. Хоча дороги, садочки, школи – це те, чим користуються черкащани щодня. Тому дуже важливо, що Президент України визначив саме будівництво одним із пріоритетів на 2020-ий рік. Черкащина – не виняток. Переконаний, що реконструкція доріг підвищить в тому числі і туристичний потенціал області. Наш підхід комплексний: ми не створюємо довгобудів, розпочаті об’єкти повинні мати стратегічне значення. Крім того, цьогоріч заклали кошти на виготовлення ПКД, що дозволить наступного року розпочати будівництво ще раніше.

Нагадаємо, сьогодні, 23 квітня, Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов перебував з робочою поїздкою в Черкаській області. Він перевірив стан виконання завдань Уряду, зокрема щодо протидії поширенню COVID-19, ознайомився з ходом реалізації програми «Велике Будівництво» та проектами, що фінансуються з Державного фонду регіонального розвитку.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь