Черкащани продовжують отримувати волонтерську допомогу

Дата: 23.04.2020 07:54
Кількість переглядів: 345

Фото без описуФото без опису

Благодійники, волонтери та влада скоординовують діяльність задля допомоги самотнім літнім людям та малозабезпеченим родинам у період карантину. Нагальні кроки в діяльності та необхідну взаємопідтримку обговорили сьогодні в ОДА на зустрічі під головуванням заступника очільника області Юрія Лесюка.

Фахівці соціальних служб Черкащини спільно з волонтерами визначають тих, кому підтримка необхідна насамперед, каже директор обласного Департаменту соціального захисту населення Руслан Чикало. Це самотні люди, старші 80-ти років, особи з інвалідністю, багатодітні родини. Забезпечують послугами вдома одиноких людей понад 1300 соціальних робітників Черкащини.

– На сьогодні область отримала від мережі «АТБ» 17 тисяч «продуктових» пакетів, більшу частину з яких уже доставили всім, хто їх потребував, – відзначає Руслан Чикало. – Складали списки за інформацією територіальних центрів у районах та ОТГ області, аби максимально охопити допомогою всіх осіб, які перебувають на обліку. Підставляють плече й волонтери, чия підтримка – неоціненна. Зараз працюємо над тим, аби покращити роботу з УТОСами та УТОГами у питанні надання їм допомоги.

Великодні продуктові набори, харчі, ліки, засоби захисту та багато іншого надають нині волонтери. Долучаються фінансово та матеріально до цієї роботи чимало підприємців та благодійних фондів Черкащини. Вони активно співпрацюють між собою та координують роботу з органами соціального захисту області задля вищої результативності та ефективності.

– Зараз важливо максимально повно забезпечити підтримку самотнім літнім людям, які перебувають в умовах самоізоляції, – зауважив заступник голови ОДА Юрій Лесюк. – Неабияк у цій роботі допомагають волонтери. Однією з перших, хто почав надавати допомогу є ініціатива «Нема самотніх». Згодом до неї підключилися й інші. Вони щодня надають адресну допомогу всім, хто є в групі ризику, та не перебуває на обслуговуванні територіальних центрів. Зустрічаємося з волонтерами регулярно, щоб налагодити роботу і взаємно допомогти один одному в нашій спільній роботі.

Учасники зустрічі відзначили, що, попри активізацію волонтерської соціальної роботи, на певних територіях регіону існує потреба покращення роботи з підтримки й забезпечення самотніх людей органами місцевого самоврядування. Крім того, порушили питання безпечності адресної доставки пакунків. Зокрема, нині волонтери працюють над розробкою інформаційних матеріалів щодо дезінфікування речей.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь