Пошук

Черкащан запрошують приєднатися до волонтерського руху

Дата: 11.04.2020 21:51
Кількість переглядів: 388

Під час виникнення епідемії коронавірусу COVID-19 в Україні небайдужі черкащани створили волонтерський проект «Нема самотніх». Його мета – допомогти тим, хто найбільше цього потребує в умовах тимчасових карантинних обмежень.

Своєю допомогою ініціатива охоплює широкі верстви населення – одиноких людей похилого віку, які перебувають у групі ризику, осіб із інвалідністю і тимчасово обмеженим у пересуванні. При цьому продукти і ліки купуються за рахунок замовника, а на безоплатній основі лише надаються послуги доставки.

Зазначимо, що нині в області працює понад 1300 соціальних робітників, які забезпечують послугами вдома 25 тисяч одиноких та одиноко проживаючих громадян похилого віку. За словами директора Департаменту соціального захисту населення ОДА Руслана Чикала, за період карантину додатково взяли на облік ще понад півтори сотні самотніх черкащан. Цю роботу разом із представниками органів місцевого самоврядування та волонтерами продовжують.

Волонтери проекту “Нема самотніх” у співпраці із Черкаською ОДА, Черкаським обласним контактним центром, міською радою, при підтримці небайдужих бізнесменів та мешканців міста і області допомагають названим категоріям придбати ліки, продукти, вигуляти собаку чи заплатити комуналку.

До проекту  вже долучилися добровольці з Умані, Сміли та Чорнобаю, які також співпрацюють з міськими та районними адміністраціями.

Волонтери закликають небайдужих у селах, селищах та містечках Черкащини долучатися до проекту «Нема самотніх», заповнивши анкету волонтера.

Для оперативного реагування, координації зусиль та зв’язку з волонтерською ініціативою створено власні сторінки та канали у соціальних мережах Facebook, Viber та Telegram.

Анкета волонтера:

https://docs.google.com/forms/d/10nmLznQq_sOb8acWySuIrLYL5PSCeSdUBxnIqAgyU-U/viewform?edit_requested=true

Viber:

https://invite.viber.com/?g2=AQABXzSXprEQkks7gPZHFXg8j%2FbfgYLrkQfuVL1vp2ePFv2mQz%2FM2vWtTnQDl7CS

Telegram:

https://t.me/nemasamotnikh

Facebook:

https://www.facebook.com/nemasamotnih/

Нагадаємо, Черкаський обласний контактний центр також активно співпрацює з волонтерами Черкащини щодо підтримки людей похилого віку та людей з інвалідністю.

В області діє “гаряча”лінія: 0 800 50 88 76. За цим номером громадяни можуть одержати роз’яснення й допомогу з різних питань щодо ситуації з поширенням коронавірусу. Йдеться і про безкоштовну доставку продуктів та ліків для одиноких громадян похилого віку та людей з інвалідністю, придбаних за кошти останніх.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь